Du-te la...
Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

24 februarie 2020

Cinci șoferi alcoolici, prinși de polițiști


• cap de afiș: o femeie din comuna Dăești, are a refuzat să fie condusă la spital pentru recoltarea de mostre biologice
Polițiștii rutieri vâlceni au avut mult de furcă, în timpul week-end-ului trecut, cu șoferii care au nesocotit legislația în vigoare și au încălcat diverse norme din Codul rutier. Din buletinul de presă transmis de către reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, transmitem informațiile care au vizat depistarea unor șoferi ce se urcaseră la volan deși consumaseră câteva (sau mai multe) pahare cu alcool.
Astfel, sâmbătă după-amiaza, polițiștii Secției nr. 2 Milcoiu au depistat, în urma unui control în trafic, un bărbat de 30 ani, domiciliat în comuna Stoilești, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Comunal 36, în localitate. În urma verificării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, a fost întocmit dosar penal.
La aceeași dată, un tânăr cu vârsta de 29 de ani, domiciliat în orașul Horezu, a condus un autoturism, pe strada Alexandru Ioan Cuza din localitate, atunci când a fost oprit, pentru un control de rutină, de către polițiști. După verificarea cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferului recoltându-i-se și probe biologice în vederea stabilirii gradului de alcoolemie. Tânărului în cauză i s-a întocmit dosar penal.

Alți șoferi sub influența alcoolului, depistați în Frâncești și Lădești

La data de 18 februarie, polițiștii oraşului Băbeni au procedat la oprirea în trafic, în comuna Frânceşti, pe DJ 646 A, a unui autoturism condus de un bărbat domiciliat în oraşul Băile Govora. După testarea cu aparatul alcooltest a conducătorului auto, rezultatul a fost de 0.94 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgență Vâlcea, acolo unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal.
La aceeași dată, o femeie de 50 de ani, a condus un autoturism în comuna Dăești, din direcția Fedeleșoiu-Călimănești. Întrucât aceasta emana halena alcoolică, polițiștii i-au solicitat testarea cu aparatul alcooltest, însă aceasta a refuzat. De asemenea, femeia a refuzat să se deplaseze la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Și în această cauză a fost întocmit dosar penal.
Polițiștii Secției nr. 8 Lăpușata, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit în trafic, în aceeași zi, pe DJ 676, pe raza comunei Lădești, un autoturism. După primele verificări, s-a constatat că la volanul acestuia se afla un bărbat cu vârsta de 56 ani, domiciliat în comuna Lădești. După verificarea cu aparatul etilotest, a reieșit o valoare de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la Spitalul orășenesc din Horezu, acolo unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge. S-a întocmit dosar penal, în acest caz urmând a se propune soluție procedurală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Horezu.

La volan, fără permis de conducere
Zilele trecute, polițiștii din Râmnicu Vâlcea au depistat un bărbat care conducea un autoturism, pe DJ 703 L, pe raza comunei Dăești, chiar dacă nu este posesor al unui permis de conducere pentru nicio categorie auto. Pentru această infracțiune, oamenii legii râmniceni anunță continuarea cercetărilor, bărbatul în cauză făcându-se vinovat de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie.

Doi bărbați din Gușoeni s-au ales cu dosare penale
• aceștia sunt suspectați pentru comiterea infracțiunilor de braconaj, uz de armă fără drept și nerespectarea regimului armelor și munițiilor
Polițiștii din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Vâlcea au reușit identificarea a doi bărbați, domiciliați în comuna Guşoeni, care, în ziua de 15 februarie, în jurul orei 16.00, au comis acte de braconaj cinegetic şi au executat un număr de patru focuri de armă, pe raza fondului cinegetic nr. 36 Padina. În acest scop, ei s-au folosit de o armă de vânătoare deținută în mod legal.

Ce au descoperit polițiștii?

Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Vâlcea au oferit mai multe informații pe marginea acestui subiect: „Extinzând cercetările, polițiștii s-au deplasat la domiciliul unuia dintre bărbați, iar cu ocazia controlului efectuat pe linia respectării prevederilor Legii nr. 295/2004 au identificat mai multe cartuşe de vânătoare de diferite mărci, calibrul 12, dintre care 11 cartuşe de vânătoare erau confecţionate în mod artizanal, iar șapte dintre acestea au fost găsite neasigurate. (…) În urma activităților întreprinse, polițiștii au reușit probarea întregii activități infracţionale a celor doi bărbați sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj, uz de armă fără drept și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor”.

Alte trei amenzi de câte 5.000 de lei pentru infracțiuni privind regimul munițiilor

Totodată, polițiștii au desfăşurat activităţi de verificare a respectării prevederilor Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor la patru deţinători legali de arme şi muniţii din municipiul Râmnicu Vâlcea și comuna Gușoeni. Oamenii legii au transmis că, în urma controalelor efectuate, au fost constatate nerespectări ale condiţiilor de păstrare şi asigurare a securităţii armelor şi muniţiilor, pentru trei dintre aceştia fiind aplicate sancțiuni contravenţionale în cuantumk de câte 5.000 de lei. De asemenea, s-a dispune măsura complementară a anulării dreptului de deţinere, port şi folosire a armelor şi muniţiilor.

Un tânăr din Lădești și-a găsit beleaua în Mădulari
Polițiștii Secţiei Rurală nr. 3 Suteşti au depistat, în comuna Mădulari, pe DJ677, un tânăr cu vârsta de 29 ani, domiciliat în comuna Lădești, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule compus dintr-un autoturism și o remorcă, posedând permis de conducere care nu era corespunzător ansamblului de vehicule condus. În cauză, oamenii legii au întocmit dosar penal, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să se propună soluție procedurală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Drăgășani.

Afacere între un vâlcean și un oltean, cu miros de… pește
• vâlceanul cumpărase zeci de kilograme de pește de la un oltean
Duminica trecută, jandarmii vâlceni au depistat pe strada Industriilor (în zona Platformei Chimice Oltchim) din municipiul Râmnicu Vâlcea, un bărbat în timp ce oferea spre vânzare pește de diferite specii, dintr-un autovehicul. Jandarmii au procedat la legitimarea persoanei în cauză, și din verificările efectuate, s-a constatat bărbatul în vârstă de 46 ani a achiziționat cantitatea de 150 kg pește de la o persoană necunoscută din județul Olt. Acela nu deținea documente de proveniență a cantității de pește și nu prezenta mijloc auto adecvat pentru a desfășura această activitate.
În acest sens, la fața locului a fost solicitată prezența unui reprezentant A.N.P.A în vederea identificării speciilor de pește (80 kg din specia fitofag, 70 kg albitură) și predarea întregii cantități. Documentele întocmite de jandarmii vâlceni au fost predate polițiștilor vâlceni.

Proxeneta de 16 ani, trimisă 60 de zile după gratii
Prin intermediul unui comunicat de presă, polițiștii vâlceni anunță că, în urma datelor şi informaţiilor obţinute, oamenii legii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări față de o minoră de 16 ani cu privire la săvârșirea infracțiunii de proxenetism în formă continuată. „În fapt, în perioada 2016-2018, tânăra din municipiul Râmnicu Vâlcea a determinat mai multe minore, în repetate rânduri şi prin constrângere cu acte de violenţă, să întreţină raporturi sexuale cu diverşi bărbaţi. A fost întocmit dosar penal, persoana în cauză urmând să fie cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism în formă continuată”, se arată în comunicatul de presă la care am făcut referire.
De asemenea, polițiștii mai amintesc că față de minora de 16 ani s-a dispus, prin ordonanță, reținerea pentru o perioadă de 24 de ore. Ulterior, tânăra a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, care a dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

La Voineasa, cinci șoferi au căzut în «plasa» polițiștilor
• valoarea totală a amenzilor aplicate s-a ridicat la peste 2.000 de lei
• trei conducători au rămas fără permise
În noaptea de 17/18 februarie, la nivelul Poliţiei Staţiunii Voineasa s-a desfășurat o acțiune, ocazie cu care polițiștii au acționat pentru reducerea riscului rutier, fluidizarea traficului și asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică. „În urma activităților desfășurate, au fost verificaţi şi testaţi cu aparatul etitotest un număr de 17 conducători auto, au fost aplicate cinci sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 2.030 lei, au fost reţinute trei permise de conducere și retrase trei certificate de înmatriculare”, arată polițiștii vâlceni prin intermediul unui comunicat de presă transmis pe marginea acestui subiect.
De amintit și faptul că oamenii legii au asigurat măsuri de fluidizare a traficului rutier pe DN7A – la domeniul schiabil Transalpina şi de ordine publică la concertul unei trupei, precum şi pe raza comunei Voineasa la petrecerea organizatorilor «Snow Fest».

Etichete: , ,

Alte articole de la Politie