Cinci jucătoare de la SCM Râmnicu Vâlcea au fost chemate la națională


În perioada 20-23 octombrie, lotul echipei naționale de handbal feminin se reunește la Cluj-Napoca pentru a efectua un stagiu centralizat de pregătire în vederea participării la Campionatul Mondial, întrecere sportivă care se va desfășura în Japonia, în perioada 30 noiembrie – 15 decembrie. Pentru această acțiune, selecționerii echipei naționale, Thomas Ryde și Costică Buceschi, au convocat 22 de handbaliste, toate provenind de la cluburi care activează în întrecerea internă românească. Lotul cu care naționala feminină a țării noastre va aborda turneul final din Japonia va fi anunțat de către cei doi selecționeri undeva la mijlocul lunii noiembrie, înaintea reunirii din 18 noiembrie, care va preceda plecarea tricolorelor spre «Țara Soarelui Răsare».
Așa cum s-a întâmplat și la ultima acțiune a echipei naționale feminine, cu prilejul celor două partide pe care tricolorele le-au susținut recent în preliminariile Campionatului European din 2020, campioana SCM Râmnicu Vâlcea și campioana CSM București au printre cele mai multe jucătoare convocate. Din cele 22 de handbaliste convocate pentru stagiul de pregătire de la Cluj-Napoca, cinci vin de la SCM Râmnicu Vâlcea. Este vorba despre jucătoarele Yulya Dumanska, Diana Ciucă (ambele portari), Cristina Florică (extremă stânga), Mădălina Zamfirescu (centru), Raluca Băcăoanu (pivot). Vicecampioana CSM București are patru jucătoare convocate în lotul național: Denisa Dedu (portar), Cristina Neagu, Gabriela Perianu (ambele interi stânga), Crina Pintea (pivot).
Alte opt echipe din campionatul intern le trimit la lotul național pe celelalte treisprezece handbaliste, după cum urmează:
• Corona Brașov: Bianca Bazaliu, Sorina Tîrcă (interi stânga), Eliza Buceschi, Cristina Laslo (ambele centrii), Daria Bucur (inter dreapta);
• Minaur Baia Mare: Anca Polocoșer (inter dreapta), Sona Seraficeanu (extremă dreapta);
• Gloria Bistrița: Laura Pristaviță (centru);
• SCM Craiova: Patricia Vizitiu (inter dreapta);
• HC Zalău: Dana Abed Kader (extremă stânga);
• Gloria Buzău: Ana Maria Popa (extremă stânga);
• HC Dunărea Brăila: Aneta Udriștoiu (extremă dreapta);
• CSM Slatina: Lorena Ostase (pivot).