CIECH Soda România finalizează lucrările la Sistemul inteligent de monitorizare a consumului de energieRâmnicu Vâlcea, 26 iunie 2019 – CIECH Soda România anunță, astăzi, încheierea activităților de implementare a proiectului „Sistem inteligent de monitorizare a consumurilor energetice”. Cu o investiție totală de 1.353.559,45 lei, proiectul a fost finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională din Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa prioritară 6, cu suma de 918.300 lei, reprezentând finanțare nerambursabilă. Pentru acoperirea costului integral al proiectului, CIECH Soda România a alocat suma de 435.259,45 lei.
Proiectul Sistemul inteligent de monitorizare a consumurilor energetice a implicat achiziționarea și montarea a 77 de contoare și, respectiv, 220 de transformatoare de curent care permit măsurarea în timp real a consumului de energie până la nivel de echipament. Totodată, a fost construită o infrastructură IT, constând din rețea de fibră optică, echipamente de comunicație (concentratoare de date, switch-uri, stații de lucru, server) și a fost dezvoltată o aplicație care permite conectarea tuturor punctelor de măsurare, urmărirea în timp real a consumului și generarea de rapoarte.
„Este un proiect important pentru noi, în special din perspectiva eforturilor noastre constante de a avea un business sustenabil. Sistemul inteligent de monitorizare ne ajută să avem un control strict în privința impactului nostru de mediu pe zona emisiilor și să eficientizăm consumul de resurse. Ne așteptăm ca impactul acestui demers de monitorizare în timp real să îl vedem în economisirea de energie, având ca rezultat implicit un mai bun control al costurilor. Conform estimărilor noastre, sistemul ne va perimite ca, într-un orizont de timp de cinci ani, să realizăm o economie de energie echivalentă cu consumul energetic anual al unui număr de 300 de apartamente”, a spus Witold Urbanowski, directorul CIECH Soda România.
Prin implementarea acestui proiect, compania și-a propus reducerea intensității electro-energetice cu 0,6%, respectiv 95,22 kgep/1.000 EURO și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră la un nivel de 159,44 tone CO2, în cinci ani de la finalizarea investiției.
Durata de implementare a proiectului a fost de 28 de luni, între 9 martie 2017 și 30 iunie 2019. Contractul de finanțare al proiectului a fost încheiat cu Ministerul Fondurilor Europene în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare, și s-a semnat în data de 10.07.2018 (Contract nr. 190/10.07.2018).

Despre CIECH Soda România

CIECH Soda România este prima unitate de producţie CIECH Group din afara Poloniei și este singurul producător de sodă calcinată rămas activ în industria chimică din România. Uzina a fost preluată de Grupul CIECH în anul 2006. Echipa, de aproximativ 600 de persoane a CIECH Soda România, asigură soda calcinată și silicat de sodiu – solid și lichid pentru România, Ungaria, Bulgaria, Moldova, Orientul Mijlociu și India.

Despre CIECH Group – 70 de ani de prezenţă pe pieţele globale

CIECH este un grup internaţional, gestionat profesionist, cu rădăcini poloneze şi cu o poziţie bine stabilită de lider al sectorului chimic în Europa Centrală şi de Est. Fabrică produse care sunt utilizate la producerea unor articole necesare în viaţa de zi cu zi a oamenilor din întreaga lume – produse de ultimă generaţie şi de cea mai înaltă calitate. Profitând de sprijinul unui investitor strategic de încredere, Grupul implementează o strategie de dezvoltare globală, extinzându-şi vânzările pe pieţele lumii. În acelaşi timp, combină abordarea modernă a afacerilor cu tradiţia de producţie care se întinde înapoi în timp până în anul 1882. Mai multe informații: www.ciechgroup.com.