Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

24 septembrie 2021

Ceasul rău


Urmărire ca în filme pe Valea Oltului! Poliţiştii vâlceni și cei sibieni au reținut trei persoane care încercaseră să fure banii din casieria unei societăți din Tălmaciu

• un al patrulea suspect se află ascuns în pădurile din localitatea Turnu Roșu, importante efective de poliție fiind pe urmele sale

În după-masa zilei de 7 august, în jurul orei 19.00, poliţiştii din cadrul IPJ Sibiu au solicitat sprijinul colegilor din Vâlcea în vederea identificării a patru bărbaţi care se deplasau cu un autovehicul de culoare închisă, aceștia fiind urmăriți după ce au pătruns în incinta unei societăţi comerciale din orașul Tălmaciu, cu intenţia de sustrage banii din casierie, însă au fost surprinşi de angajaţii acesteia. Pentru a-şi asigura scăparea, cei patru bărbaţi i-au agresat fizic pe lucrători, reuşind să părăsească zona cu ajutorul unui autoturism.

Întrucât autoturismul nu a trecut prin filtrul instituit de poliţiştii vâlceni în zona de nord a judeţului, au fost demarate verificări pe drumurile forestiere, aflate în apropierea limitei dintre cele două judeţe, în vederea identificării autovehiculului. În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, autoturismul suspect a fost identificat pe un drum forestier adiacent DN 7, situat pe raza localităţii Turnu Roşu, în fondul forestier, unde cei patru suspecţi se ascunse­se­ră. La scurt timp după ce autovehiculul a fost reperat, a fost imobilizat unul dintre suspecţi, un bărbat de 32 de ani, din judeţul Argeş. După ore întregi de căutări, poliţiştii din comuna Câineni şi efective din cadrul IPJ Sibiu au reuşit identificarea şi imobilizarea celui de-al doilea suspect, un tânăr de 21 de ani, tot cu domiciliul în Argeş. Pentru imo­bili­zarea celor doi, polițiștii vâlceni și cei sibieni au folosit armamentul din dotare, trăgând șapte focuri de avertisment în plan vertical.

De asemenea, în dimineaţa zilei de joi, în jurul orei 09.00, au reușit să rețină un al treilea suspect, ascuns în pădurile de pe Valea Oltului. Acesta are 36 de ani și este, domiciliat în județul Argeș. Până la ora închiderii ediției noastre, acţiunile de căutare a celui de-al patrulea suspect se aflau în plină desfășurare, fiind mobilizat un număr sporit de efective de poliţie.

Amețit de la băutură, un șofer conducea în zig-zag prin Râmnic

• oprit de polițiști, acesta a refuzat să fie testat cu etilotestul!

Miercuri, 7 august, în jurul orei 05.30, poliţiştii din Râmnicu Vâlcea au oprit în trafic, pe raza municipiului, un autoturism ce rula în zig-zag. Din primele discuții purtate cu șoferul, oamenii legii și-au dat seama, pe baza mirosului emanat, că acesta consumase alcool. După ce i s-a solicitat să accepte testarea cu aparatul etilotest, conducătorul auto a devenit agresiv și a refuzat atât testarea, cât şi recoltarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor în bazele de date, s-a stabilit că autovehicul era condus de Darie R., de 43 ani, din municipiu. Acestuia i s-au întocmit documente procedurale pentru comiterea infracţiunii prezentate, prevăzută şi pedepsită de art.87 alin.5 din OUG 195/2002, anume refuzul recoltării de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

„Povestea” s-a repetat joi. Un alt șofer din Râmnic s-a ales cu dosar penal

În dimineața zilei de joi, 8 august, în urma unui control de rutină, poliţiştii din Râmnicu Vâlcea au oprit un autoturism marca BMW, condus de Teodor B. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate și probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. După această „bravură”, șoferului imprudent i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Scene de coșmar pe DN 67 – Bărbătești

• mai multe persoane au scăpat ca prin minune de la moarte în urma unui carambol rutier

În după-amiaza zilei de miercuri, un cetățean de 40 ani din com Niculeşti, jud. Dâmboviţa, a condus pe DN 67 – Bărbăteşti, un ansamblu de vehicule format din autoutilitară şi remorcă, iar pe fondul nerespectării distanţei, circulând în coloană, a intrat în coliziune faţă-spate cu un autoturism marca Opel, pe care l-a proiectat în alte două autoturisme aflate în faţa sa. Acestea se aflau oprite pentru a acorda prioritate autovehiculelor care circulau din sens opus, intenţionând să vireze stânga pe un drum lateral. Din accident, a rezultat rănirea pasagerului din autoturismul marca Opel, Cosmin M, de 31 de ani, diagnosticat cu traumatism coloană dorsală lombară, precum şi a Marinei B., de 21 de ani, pasager în unul dintre cele două autoturisme oprite pentru a acorda prioritate, aceasta fiind diagnosticată cu traumatism cranio-facial. Conducătorul auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, fapt pentru care nu au fost recoltate probe de sânge. 

Razie pe trenuri!

• 9 persoane prinse călătorind fraudulos au primit amenzi în valoare totală de 14 milioane lei vechi

Având în vedere perioada sezonului estival și ținând cont de faptul că pe raza judeţului Vâlcea există staţiuni turistice şi de tratament recunoscute pe plan naţional şi internaţional, ceea ce face ca un număr mare de turişti să-şi petreacă o parte din concediul de odihnă sau zilele libere în județul nostru, în perioada 1-7 august, poliţiştii Biroului de Transporturi Vâlcea şi cei din cadrul posturilor subordonate, împreună cu organe de control CFR, au acţionat pentru menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă publică în staţii şi în trenurile de persoane, combaterea faptelor de natură contravenţională şi penală, a fenomenului de călătorie frauduloasă şi a comerţului ilicit. În urma activităţilor întreprinse şi a acţiunilor executate, au fost verificate 51 de trenuri şi 35 de staţii, au fost identificaţi 55 călători frauduloşi, au fost legitimate 88 de persoane, fiind aplicate 9 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 1.440 lei.

Un pieton care consumase băuturi alcoolice a traversat prin loc nepermis

• urmarea: a fost acroșat de o autospecială și a ajuns la spital

Miercuri, în jurul orei 15.00, o autospecială marca Volkswagen a fost implicată într-un accident. În timp ce conducătorul auto efectua manevra de mers înapoi pe o alee, a fost surprins de traversarea neregulamentară a lui Anghel C., de 47 ani, din comuna Buneşti, cel care, în calitate de pieton, se afla pe partea carosabilă și încerca să traverseze aleea, prin spatele autovehiculului, prin loc nepermis şi fără să se asigure. În urma deciziei imprudente de a traversa prin loc nepermis, pietonul a fost acroşat, fapt pentru care a fost transportat de urgență la spital, acolo unde a primit îngrijiri medicale și a fost diagnosticat cu contuzie minimă genunchi stâng.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ şi i s-a recoltat o probă biologică de sânge. Pietonul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltată o probă biologică de sânge.

Cetățenii onești nu au dispărut din județul nostru!

• un locuitor din Drăgășani a mers la Poliție după ce a găsit un portofel în care se aflau 1.500 lei

În data de 7 august, la sediul Poliţiei Drăgăşani s-a prezentat Constantin M., din municipiu, care a declarat că, în timp ce se afla în zona centrală a orașului, în apropierea unui spaţiu de cazare, a găsit un portofel ce conținea o importantă sumă de bani, precum şi documente. Banii au fost predaţi pe bază de dovadă, iar poliţiştii din Drăgăşani au stabilit domiciliul posesorului, acesta fiind Marius O., din judeţul Olt.

Joi dimineața, oamenii legii au înapoiat bunurile bărbatului, respectiv suma de 1.500 lei și documentele de identificare, acesta din urmă declarând că nu îi lipsesc obiecte din cele pierdute.

Poliţiştii vâlceni mulţumesc acestor cetăţeni oneşti pentru faptele lor, manifestându-şi speranţa că acest gest va reprezenta un exemplu şi pentru alte persoane care ar putea fi puse într-o situaţie asemănătoare.

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized