Ceasul rău


Un principal suspect, găsit

În revenire la informaţia transmisă în buletinul de presă din data de 20 martie, cu privire la reţinerea princi­palului suspect a mai multor tâlhării comise la sfârşitul anului 2012, vă comunicăm următoarele: un bărbat de 37 de ani, din localitatea Curtea de Ar­geş, a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Magistraţii au admis pro­pu­nerea Parchetului Local şi au dis­pus în baza mandatului, arestarea pre­ventivă a tânărului pentru 29 de zile. Cel în cauză se află încarcerat  de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Jude­ţean Vâlcea.

Lemnul, în atenţia hoţilor

În ziua de 20 martie, poliţiştii Forma­ţiunii Poliţiei Rutieră Drăgăşani au depistat un bărbat de 53 de ani,  din oraşul Băbeni, în timp ce condu­cea  un autocamion marca Roman, în municipiul Drăgăşani, transportând material lemnos, fără a deţine licenţa de transport în acest sens.

Se fac controale! Nu circulaţi fără bilet!

În această săptămână, poliţiştii Biroului de Poliţie Transporturi Vâlcea şi cei din cadrul posturilor de poliţie TF subordonate au desfăşurat activităţi în vederea prevenirii faptelor antisociale şi pentru menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă publică în staţii şi pe trenurile de persoane. Prin acţiunile desfăşurate împreună cu efective de jandarmi şi lucrători din cadrul CFR s-a urmărit combaterea faptelor de natură contravenţională şi penală (furturi de la călători, de la infrastructura feroviară, aruncări cu piatră asupra garniturilor de tren, etc.) şi a fenomenului de călătorie frauduloasă. În urma celor 12 controale desfăşurate au fost patrulate 38 de trenuri şi 35 de staţii, fiind legitimaţi 82 persoane. De asemenea, au fost depistaţi 57 călători frauduloşi şi au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale în valoare de 1350 lei. Mai mult, Poliţiştii P.P. TF Govora au finalizat cercetările faţă doi bărbaţi de 52 respectiv de 54 ani, ambii din comuna Voineasa, jud. Olt, care au fost prinşi în flagrant în timp ce încercau să valorifice cantitatea de  motorină sustrasă de la mai multe locomotive. Dosarul a fost înaintat  de pe lângă Judecătoria Horezu cu propunerea de trimitere în judecată. Împreună cu jandarmi şi personal CFR, lucrătorii biroului vor desfăşura la sfârşitul săptămânii activităţi pe linia prevenirii faptelor de natură contravenţională sau penală care aduc atingere sănătăţii, integrităţii sau patrimoniului călătorilor.