Ceasul rău


Curg accidentele rutiere

La data de 21 ianuarie, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Bălceşti au fost sesizaţi cu privire producerea unui accident rutier în comuna Zătreni, soldat cu o victimă. În urma cercetării la faţa locului, s-a stabilit că autorul evenimentului rutier a părăsit locul faptei, autovehiculul implicat fiind o autoutilitară marca Mercedes, al cărui conducător a acroşat o femeie, care circula în calitate de pieton. Victima a fost preluată, ulterior, de un echipaj SMURD Grădiştea şi transportată la Spitalul municipiului Drăgăşani, unde i s-a stabilit ca diagnostic “TCC acut închis, traumatism umăr drept, traumatism şold drept şi torace”. Urmare a  activităţilor poliţieneşti desfăşurate pe raza de competenţă, în scurt timp, a fost identificată autoutilitară implicată în accidentul rutier, aceasta fiind condusă de un bărbat, de 26 ani, din municipiul Craiova, judeţul Dolj, care, în timp ce a manevrat cu spatele, fără a fi dirijat, o autoutilitară Mercedes, pe DC 77 – Zătreni, a acroşat cu partea dreaptă spate sacoşa din plastic din mâna victimei, aceasta dezechilibrându-se şi căzând pe acostament. Conducătorul auto a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie. În urma identificării, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ şi i-a fost recoltată o probă de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot în data de 21 ianuarie, un bărbat, de 44 ani, din Râmnicu Vâlcea a condus un autovehicul marca Peugeot pe DN7, iar la km 202+499 m nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, carosabil umed, a derapat, pătrunzând pe contrasens unde a lovit parapetul din stânga sensului său de mers. În urma impactului a rezultat rănirea uşoară a unui bărbat, de 71 ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, pasager dreapta faţă – diagnosticat cu TCC minor şi a unei femei, de 65 de ani, din Râmnicu Vâlcea, pasager dreapta spate, diagnosticată cu TCC minor. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ şi i s-a recoltat o probă biologică de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii accidentelor rutiere.

Furt identificat în comuna Costeşti

La începutul lunii decembrie a anului trecut, poliţiştii Postului de Poliţie Costeşti au fost sesizaţi despre faptul că în perioada 7 – 9 decembrie, persoane necunoscute au pătruns într-o locuinţă din localitate, sustrăgând un televizor şi un aspirator. În urma cercetării la faţa locului, echipa operativă a stabilit că autorii au sustras bunurile profitând de o fereastră rămasă deschisă şi au fost continuate cercetările în vederea identificării autorilor. În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, la data de 21 ianuarie, poliţiştii au stabilit că principalii suspecţi de comiterea furtului sunt un bărbat, de 25 de ani şi un minor, de 17 ani,  ambii din comuna Costeşti, care au pătruns în locuinţă, pe timp de noapte şi în condiţii de ninsoare abundentă, au sustras bunurile, transportându-le la domiciliul primului, pe care le-a valorificat ulterior. S-a reuşit recuperarea televizorului, bun ce a fost valorificat pentru 75 de lei într-o altă localitate. În cauză, se continuă cercetările faţă de cei doi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Minor găsit de poliţişti

Luni, Poliţia municipiului Drăgăşani a fost sesizată de o femeie, din localitate, despre faptul că fiul său minor, de 9 ani, a plecat de acasă cu bicicleta şi nu a revenit la domiciliu, iar în urma căutărilor efectuate pe la prietenii săi şi prin vecini nu l-a putut găsi. În baza sesizării, poliţiştii din cadrul Biroului Ordine Publică, Biroul Investigaţii Criminale şi Formaţiunea Rutieră Drăgăşani au efectuat căutări în mai multe puncte de  pe raza municipiului, iar minorul a fost identificat pe strada Regele Ferdinand, acesta fiind fără bicicleta cu care plecase, întrucât a lăsat-o la un centru de colectare a fierului vechi din apropiere. În urma verificărilor efectuate, a examinării corporale şi audierii minorului, s-a stabilit că acesta  nu prezintă nici un fel de leziuni  sau urme de violenţă şi nici nu a fost victima vreunei agresiuni. După întocmirea documentelor, minorul a fost predat tatălui său.

Minoră de 17 ani, dată dispărută

La sfârşitul anului trecut, o tânără, de 17 ani, din co­muna Mihăeşti, a părăsit Spitalul Judeţean Vâlcea, unde se afla internată şi s-a întors în Centrul de Pla­sament nr. 5 „ANA” Râmnicu Vâlcea, de unde a plecat, fără a avea bilet de voie şi nu s-a mai întors.

Minora nu a respectat regulamentul intern al centrului de plasament, iar aceasta nu este la prima plecare. Semnalmente: înălţime 1,50-1,59 cm., greutate 50 Kg., ochi căprui, păr negru, vopsit. Ce­tă­ţenii care pot furniza orice informaţii în legătură cu această tânără sunt rugaţi să contacteze cea mai apropiată unitate de Poliţie sau să apeleze numărul de telefon 112!