„O parte importantă din bugetul Educației merge către datorii”


smeureanu_florin• declară Florin Smeureanu, inspector general IȘJ Vâlcea
 

Pentru anul acesta, Guvernul Ponta a anunțat creșteri însemnate la bugetele unor ministere, printre acestea aflându-se și cel al Educației și Cercetării. Deși nu se cunoaște încă, concret, cu cât va crește bugetul pe 2013 comparativ cu cel de anul trecut, factori din învățământul vâlcean consideră că vin vremuri mult mai bune.

„Săptămâna viitoare vom ști clar cum stăm în ceea ce privește bugetul. Chiar dacă acesta va fi mai mare, trebuie luate în calcul o serie de lucruri. O parte importantă va merge către datorii, respectiv hotărârile judecătorești definitive și executorii. Mă refer la cadrele didactice cărora li s-a micșorat salariul cu 25% și, în urma apelării la instanțele judecătorești, au avut câștig de cauză. Aștept aprobarea în Parlament a bugetului propus și zilele viitoare vom ști și vom vorbi mai multe”, a declarat pentru ziarul nostru Florin Smeureanu (foto), inspector general IȘJ Vâlcea.

„Creșterea bugetului față de cel din 2012 este un lucru foarte bun. Sper să continue investițiile începute și mă refer aici și la campusul școlar. De asemenea, sper să avem condiții mai bune în școli, deoarece în unele unități nu s-a mai făcut ceva de zeci de ani. Totodată, sper să se acorde atenția cuvenită nu numai ele­vilor, ci și profesorilor. Cadrele didactice sunt cele care au fost lovite cel mai mult de măsurile aberante sub motivarea unei crize ce putea fi depășită mai suportabil. E bine și probabil guvernanții încep să înțeleagă că-n învățământ situația este grea și că cel mai bine e să investim în educație, cercetare…”, a declarat pentru „Curierul de Vâlcea” prof. Adrian Boureci, director „Căpitan Nicolae Pleșoianu”.