Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

16 septembrie 2021

Ceasul rău


Urmărit internaţional de autorităţile germane, prins de poliţiştii vâlceni

În data de 06 februarie, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Prundeni, împreună cu specialiştii Biroului Urmăriri, în urma schimbului de date şi informaţii prin intermediul Biroului Sirene Naţional din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională aparţinând Inspectoratului General al Poliţiei Române pe linia mandatelor europene de arestare, au reuşit identificarea şi reţinerea lui Ovidiu C., de 24 ani, din comuna Prundeni, urmărit internaţional de autorităţile judiciare din Germania, pentru comiterea infracţiunii de furt. Bărbatul este cercetat pentru sustragerea mai multor bunuri dintr-o societate comercială cu sediul în Germania, în luna iulie 2011, prejudiciul cauzat fiind de 1.300 euro.

Ovidiu C. a fost condus de poliţişti la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti în vederea confirmării mandatului european de arestare şi întocmirii formalităţilor de extrădare.

Poliţiştii au identificat o persoană care încerca să sustragă mai multe produse alimentare dintr-o societate comercială

Luni, în jurul orei 16.35, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea au fost sesizaţi cu privire la faptul că în sediul unei societăţi comerciale, ce are ca obiect de activitate comercializarea produselor alimentare, a fost identificată o persoană necunoscută care a sustras mai multe produse alimentare.

Poliţiştii aflaţi în serviciu s-au deplasat la faţa locului şi au depistat-o, în interiorul magazinului, pe C. M., de 21 ani, din comuna Mihăeşti, care a sustras produse, valoarea lor fiind stabilită la 316 lei. După efectuarea unui control corporal, bunurile au fost recuperate şi predate repre­zentanţilor societăţii comerciale. C. M. este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  furt calificat şi riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 15 ani.

În vederea prevenirii comiterii unor astfel de fapte, poliţiştii vâlceni vă recomandă:

• acordaţi atenţie persoanelor care trec pragul magazi­nului dvs., acestea nu doresc întotdeauna să cumpere sau să ceară relaţii despre un produs;

• dacă spaţiul magazinului prezintă zone moarte din punct de vedere al vizibilităţii celui ce vinde la raion, fiţi sigur că în acele zone vor acţiona hoţii, indicat ar fi ca în magazin să se afle întotdeauna doi angajaţi ca suprave­gherea să se realizeze în mod optim;

• sfătuiţi-vă angajaţii să nu ţină banii proveniţi din încasări în vitrină sau sub raftul pe care se vând produse. Hoţii profită de neatenţia vânzătorului, se apleacă peste vitrină sau raft şi fură.

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized