Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

17 septembrie 2021

Ceasul rău


Reținuți pentru licitații fictive pe Internet

Poliţiştii Biroului Urmăriri, în urma schimbului de date şi informaţii prin intermediul Biroului Sirene Naţional din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională aparţinând Inspectoratului General al Poliţiei Române pe linia mandatelor europene de arestare, au reuşit identificarea şi reţinerea a două persoane urmărite internaţional de autorităţile judiciare din Italia.  Astfel, un bărbat de 25 ani, din comuna Olanu şi o tânără de 21 ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea au fost reţinuţi de poliţiştii vâlceni pentru comiterea de fraude informatice. În sarcina acestora s-a reţinut faptul că,  în perioada 2009-2010, cei doi tineri au organizat licitații false pe internet, iar bunurile fictive pe care le tranzacţionau erau dintre cele mai diverse, de la electrocasnice până la ATV-uri, mașini sau tractoare. Persoanele în cauză au fost prezentate Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti care a confirmat mandatul european şi a dispus reţinerea acestora pe bază de ordonanţă, urmând să fie extrădaţi în perioada următoare.

Călători frauduloși și trafic cu țigarete

În această săptămână, poliţiştii Biroului de Poliţie Transporturi Vâlcea şi cei din cadrul posturilor de poliţie TF subordonate au desfăşurat activităţi în vederea  prevenirii faptelor antisociale şi pentru menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă publică în staţii şi pe trenurile de persoane. Prin acţiunile desfăşurate împreună cu efective de jandarmi şi lucrători din cadrul CFR, s-a urmărit combaterea faptelor de natură contravenţională şi penală (furturi de la călători, de la infrastructura feroviară, aruncări cu piatra asupra garniturilor de tren etc.) şi a fenomenului de călătorie frauduloasă.  În urma celor 15 controale desfăşurate, au fost patrulate 55 de trenuri şi 42 de staţii, au fost depistaţi 110 călători frauduloşi, de la care au fost încasate suprataxe în valoare de 718 lei, fiind aplicate şi 4 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 800 lei.  Astfel, în timp ce desfăşurau activităţi de patrulare, poliţiştii Postului de poliţie Transporturi Feroviare Râmnicu Vâlcea au identificat un bărbat de 54 ani, din municipiul Rm. Vâlcea, care deţinea în bagajul pe care îl avea 41 pachete de ţigarete, diverse mărci, care aveau aplicate timbre fiscale de provenienţă Ucraina şi Moldova, pe care nu le-a putut justifica legal.  Ţigaretele au fost reţinute în vederea confiscării, iar faţă de acesta se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută de în Codul vamal.

„Scutul Pădurii 2011”: avertismente și sancțiuni

În baza planului comun de acţiune SCUTUL PĂDURII 2011, poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică împreună cu cei de la Serviciul Rutier şi reprezentanţi ai I.T.R.S.V. Rm. Vâlcea au organizat şi desfăşurat în perioada 19 -20 noiembrie, activităţi de verificare a legalităţii transportului de material lemnos în localităţile Drăgăşani şi Brezoi, ocazie cu care au controlat 32 de autovehicule, au legitimat 45 de persoane, au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale în valoare de 21.010 lei şi au constatat două infracţiuni la regimul silvic. Astfel, a fost identificat un cetățean din oraşul Brezoi, care transporta, cu un autoturism marca VOLVO, cantitatea de 35,556 metri steri, specia molid, pentru care nu deţineau documente de provenienţă, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat că materialul lemnos transportat nu avea provenienţă legală şi cantitatea transportată nu corespundea din punct de vedere cantitativ cu datele înscrise în avizul de însoţire prezentat. Cel în cauză a fost sancţionaţi contravenţional, materialul lemnos  a fost supus confiscării, urmând să fie predat organelor silvice în vederea valorificării.

Grupaj realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized