Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

20 septembrie 2021

Ceasul rău


Accident rutier grav la Budeşti pe fondul nerespectării semnificaţiei indicatoarelor rutiere

Depăşirea neregulamentară con­tinuă să fie şi în anul 2011 una din cauzele generatoare de acci­dente rutiere la nivelul judeţului Vâl­cea, cu atât mai mult cu cât ris­cul de victimizare este ridicat în aces­te cazuri. Ieri la ora 16.15, Adri­an I. de 54 de ani din municipiul Zalău, judeţul Sălaj, conducând o autoutilitară pe D.N 67, în comuna Budeşti, judeţul Vâlcea, a ignorat sem­nificaţia indicatoarelor rutiere. Astfel, îndreptându-se dinspre Bu­deşti către Rm. Vâlcea,  la km 197+63 metri a efectuat manevra de depăşire neregulamentară a mai multor autovehicule, într-o curbă la dreapta, în  zona de acţiune a indi­catorului “Depăşirea interzisă” tre­când peste marcajul axial continuu. În urma efectuării acestei depăşiri, a intrat în coliziune frontală cu o autoutilitară marca Citroen, con­dusă regulamentar din sens opus de Nicolae G. de 37 de ani, din Rm Vâlcea, dar şi în coliziune laterală cu un autoturism marca Fiat con­dus de Viorel F. de 33 ani din co­muna vâlceană Goleşti. În accident au fost răniţi grav Adrian I., diag­nos­ticat  cu fractură  diafiză femu­ra­lă stânga, Nicolae G. diag­nos­ticat cu  fractură deschisă femurală stân­ga şi Sever B., pasager dreap­ta în autoutilitara marca Citroen care a fost diagnosticat cu  fractură platou tibial extern genunchi stâng.

În urma studiilor s-a constatat că o coliziune frontală între două ma­şini care circulă cu 90 km/h co­res­punde unei căderi de la 25 m, iar la o viteză de 110 km/h, unei căderi de la 43 m. Poliţiştii vâlceni re­comandă tuturor participanţilor la traficul rutier să respecte semnifi­ca­ţia indicatoarelor rutiere, rolul aces­tora fiind acela de a stabili normele de circulaţie în vederea prevenirii unor astfel de evenimente cu con­secinţe nedorite.

Prinşi în flagrant la furat de fructe

Luni seara, la ora 18.00, Ioana S. a sesizat  că de pe terenul său situat în zona Cetăţuie din muni­ci­piul Rm. Vâlcea, au fost sustrase mai multe pere. Echipajul de sigu­ran­ţă publică din cadrul Poliţiei Mu­nicipiului Rm. Vâlcea s-a deplasat cu operativitate la faţa locului, iden­tificând în flagrant pe Daniel U. de 18 ani, Nadia C. de 41 ani, Răz­van S. de 19 ani, toţi din municipiul Rm. Vâlcea şi Gheorghiţa P. de 45 ani din comuna Lungeşti, judeţul Vâl­cea, care au sustras cantitatea de 429 kg. fructe dintr-o livadă apar­ţinând Ioanei S. Pe numele aces­tora, poliţiştii au întocmit  do­sar penal în care se fac cercetări pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

31 de vitezomani sancţionaţi de poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier  într-o singură zi

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Vâlcea au continuat acţiunile pe şoselele vâlcene, pentru prevenirea eveni­men­telor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto şi a pietonilor cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin ne­res­pectarea regulilor de circulaţie. Aceştia au aplicat un număr de 69 sanc­ţiuni contravenţionale, dintre con­travenţiile constatate, cele mai multe fiind aplicate pentru neres­pec­tarea regimului legal de viteză, res­pectiv 31, valoarea totală a sancţiunilor însumând 10.787 lei. În activitatea desfăşurată au fost reţinute 3 permise de conducere şi 3 certificate de înmatriculare.

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized