Ceasul rău


Au spart aparatele de joc și au furat banii

Miercuri, în jurul orei 12.00, poliţiştii din Bălceşti au fost sesizaţi de către o femeie  cu privire la faptul că trei persoane care au jucat la un aparat de jocuri de noroc electronice ar fi spart caseta de colectare a banilor şi ar fi sustras o parte din bani. În urma verificărilor efectuate de poliţişti au fost identificaţi principalii suspecți, trei bărbați din comuna Diculești.  Din cercetări s-a stabilit că aceştia, prin efracţie, au sustras din caseta de colectare a banilor cu care este prevăzut aparatul de noroc suma de 400 de lei, o parte din aceasta  fiind consumată ulterior prin continuarea jocului de noroc, acesta fiind de fapt şi unul din motivele pentru care au săvârşit fapta. În cauză se continuă cercetările faţă de cele 3 persoane sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Fără permis, pe străzile din Orlești

În cursul zilei de miercuri, cu ocazia efectuării serviciului de patrulare pe D.J. 645, în comuna Scundu, poliţiştii din cadrul Secţiei 4 de Poliţie Rurală Prundeni l-au identificat pe un cetățean de 31 ani, din comuna Orlești, județul Vâlcea, care conducea un autoturism fără a avea vreun document asupra sa.  Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date ale poliției s-a constatat faptul că acesta nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere, acesta menționând că este cetățean român cu rezidenţa în Italia şi posedă permis de conducere eliberat de autoritățile italiene pe care însă l-a pierdut, fără a prezenta vreo dovadă în acest sens. În continuare se efectuează cercetări faţă de bărbat  sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere fără permis precum şi în vederea stabilirii situației de fapt.

133 de călători frauduloși pe trenurile personale

În această săptămână, poliţiştii Biroului de Poliţie Transporturi Vâlcea şi cei din cadrul posturilor de poliţie TF subordonate au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă publică în staţii şi pe trenurile de persoane, combaterea faptelor de natură contravenţională şi penală (furturi de la călători, de la infrastructura feroviară, aruncări cu piatra asupra garniturilor de tren, etc.) şi a fenomenului de călătorie frauduloasă. În urma activităţilor întreprinse şi a acţiunilor executate în ramura transporturi feroviare, au fost patrulate 71 de trenuri şi 25 de staţii, au fost depistaţi 133 călători frauduloşi, de la care au fost încasate su­pra­taxe în valoare de 1024,5 lei, au fost efectuate 12 controale şi au fost consta­tate 6 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 900 lei. În vederea iden­tificării persoanei decedate în după amiaza zilei de 13 septembrie a.c., ca urmare a producerii unui accident feroviar pe podul metalic ce traversează râul Pes­ceana, din cartierul Zlătărei,  vă prezentăm semnalmentele acesteia: vârsta aproximativă 60-70 ani; înălţimea de aproximativ 1,65 m; semne parti­culare: – tatuaj pe braţul drept – o sirenă; tatuaj pe braţul stâng – un cap de femeie cu o inimă străpunsă de o săgeată; obiecte de îmbrăcăminte – şapcă din pânză de culoare neagră, cămaşă cu mânecă lungă din pânză de culoare kaki şi pantaloni din stofă de culoare închisă. Persoanele care pot da mai multe detalii cu privire la persoana decedată, sunt rugate să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112.

A incendiat anexele gospodărești ale vecinului

La data de 14 septembrie a.c., în jurul orei 18.00, poliţiştii din Titești au fost sesizați cu privire la faptul că, la gospodăria unui cetățean  din localitate, a izbucnit un incendiu care se manifestă violent. Cu ocazia deplasării la faţa locului s-a constatat că focul se manifesta la nivelul a doua anexe gospodărești, motiv pentru care s-a intervenit pentru stingerea incendiului cu două autospeciale din cadrul Gărzii de pompieri Brezoi, precum şi cu voluntari. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit ca focul a fost pus intenționat din colţul uneia dintre anexe în care era depozitat nutreț pentru animale, iar cu ocazia cercetărilor şi investigațiilor specifice desfășurate a fost identificat principalul suspect, un bărbat care, în urmă cu două zile îl agresase fizic pe proprietar în momentul în care l-a fost surprins în curtea locuinței sale. Totodată, pe timpul întocmirii actelor procedurale poliţiştii au mai fost sesizați de aceeași parte vătămată cu privire la faptul că i-a mai fost incendiată încă o căpiţă de fân situată în apropierea locuinței.  În continuare se efectuează cercetări faţă de suspect sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere prin incendiere.

Grupaj realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea