Ceasul rău


Șoferi fără permis și cu alcoolul în sânge, pe șosea

La data de 09 septembrie, la ora 02.20, pe strada 24 Ianuarie, din oraşul Călimăneşti, a fost identificat în trafic un cetățean de 32 ani, din comuna Scundu, care conducea un autoturism fără a deţine permis de conducere. Totodată, în aceeaşi zi, la ora 17.50, pe DN 64, în localitatea Băbeni, poliţiştii l-au depistat și pe un tânăr  de 22 ani, din comuna Ga­licea, conducând un autoturism, fără a poseda permis de conducere. În am­bele cazuri au fost întocmite dosare de cercetare penală pentru conducere fără permis, în conformitate cu prevederile art.86, alin.1 din OUG 195/2002 rep., faptă prevăzută cu închisoare de la unu la cinci ani. La data de 11 septembrie, ora 12.20, în municipiul Râmnicu Vâl­cea, poliţiştii au oprit în trafic un șofer care în urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat.  Tot duminică, la ora 17.40, pe DN 64, în localitatea Băbeni, poliţiştii rutieri l-au identificat în trafic pe un bărbat de 39 ani, din judeţul Mehedinţi, conducând un autovehicul cu o alcoolemie de 0,82mg/l alcool pur în aerul expirat şi fără a poseda permis de conducere, iar la ora 18.30, oamenii legii l-au mai depistat şi pe un tânăr de 28 ani, din oraşul Băbeni, care conducea sub influenţa băuturilor alcoolice, iar la testarea cu aparatul etilotest acesta a indicat valoarea de 1,29mg/l alcool pur în aerul expirat. În toate cele trei cazuri, conducătorii auto au fost conduşi la Spitalul Judeţean Vâlcea în vederea prelevării probelor de sânge necesare stabilirii alcoolemiei. Au fost întocmite dosare penale pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, iar în cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi riscă o pe­deapsă privativă de libertate de până la 5 ani.

La furat oglinzi retrovizoare…

La finele săptămânii, poliţiştii din Rm. Vâlcea au fost sesizaţi de către un cetățean cu privire la faptul că, în cursul nopţii, i-au fost sustrase oglinzile retro­vizoare de la autoturismul marca BMW X5, parcat pe o alee din cartierul Os­troveni. De asemenea, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Rm. Vâlcea au fost sesizaţi de către un cetățean  cu privire la faptul că, în noaptea de 9/10 septembrie, persoane necunoscute au sustras oglinzile retrovizoare ale unui autoturism marca BMW 320, care era parcat pe un spaţiu special amenajat, în cartierul Nord şi au spart geamul por­tierei dreapta faţă încercând să sustragă bunuri din interior. Cercetările continuă în vederea identificării autorilor şi tra­ge­rea la răspundere penală a acestora sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

16.140 kg cărbune, transportat fără acte

La acest sfârşit de săptămână, poliţiştii din Berbeşti au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii furturilor de căr­bune. În cadrul activităţilor desfăşu­rate, poliţiştii au controlat un număr de 28 de autovehicule, au legitimat 35 de per­soa­ne, au aplicat 10 sancţiuni con­tra­ven­ţionale, în valoare de 4.270 lei şi au con­fis­cat cantitatea de 16140 kg. căr­bune. Astfel, la data de 09 septembrie a.c., ora 17.00, poliţiştii au identificat un bărbat  de 41 ani, care transporta cantitate de 12860 kg cărbune lignit sort fără să de­ţină documente de provenienţă şi trans­port. Un alt cetățean de 38 de ani a fost reținut neputând  prezenta documente de provenienţă şi transport pentru can­titatea de 2500 kg. cărbune bloc.  Cei doi au fost sancţionaţi contravenţional, con­form Legii 12/1990, fiindu-le confiscată şi întreaga cantitate de cărbune, aceasta rămânând în custodia Exploatării Minie­re Cărbune Berbeşti.

Grupaj realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea