Site icon Curierul de Vâlcea

Ceasul rău

politia_rutieraLa volanul mașinii neînmatriculate

La finele săptămânii trecute, poli­ţiştii municipali au identificat, pe stra­da Ioan Referendaru, din municipiul Râmnicu Vâlcea, un tânăr,de 30 ani care conducea un autoturism având autorizaţia de circulaţie provizorie expirată din data de 23 august a.c. Acestuia i s-a întocmit dosar penal pentru punerea în circulaţie a unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare.

Furturile auto, la ordinea zilei!

• atenție la bunurile lăsate în autovehicule

Automobilul, una dintre cele mai importante invenţii ale lumii, a devenit un bun răspândit pe scară largă la noi în ţară, parcul auto depăşind de câ­teva ori cele mai optimiste prognoze . Din punct de vedere al costurilor însă, în ziua de astăzi maşina este con­si­de­r­ată încă o persoană în familie, mo­tiv pentru care orice altă problemă apă­­rută înseamnă alţi bani! Plecând de la această premisă, de protecţie a bu­­nurilor personale, Compartimentul de analiză şi prevenire a criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Ju­­deţean Vâlcea vă face câteva re­co­mandări: Maşinile, ca şi bunurile din ea, sunt unele dintre cele mai des în­tâl­nite ţinte pentru hoţi. Furturile din auto sunt adesea infracţiuni de opor­tu­­nitate: dacă nu oferiţi această opor­tu­nitate, este posibil să preveniţi furtul.

Vă oferim câteva sfaturi care vă pot ajuta să reduceţi riscul de a avea maşina furată sau bunurile din ea: luați-vă cu dumneavoastră bunurile din habitaclu, incluzând aici detec­toa­rele radar, CD-uri, bagaje, haine sau orice altceva care ar putea tenta hoţii; nu lăsați cheile în contact şi nu păs­traţi în maşină chei de rezervă; întot­dea­una închideţi şi încuiaţi toate gea­murile şi uşile înainte de a părăsi ma­şina; parcați-vă maşina pe cât posibil într-un loc în care intrarea şi ieşirea sunt strict SUPRAVEGHEATE. Dacă nu există un astfel de loc, parcaţi ma­şina într-un loc iluminat posibil şi circulat.

Cu lemnele fără acte, pe șoselele vâlcene

Poliţiştii din Fârtăţeşti au organizat o acţiune pe linie silvică pentru prevenirea şi combaterea furturilor de material lemnos. Cu această ocazie, a fost depistat un tânăr de 28 de ani din aceeaşi localitate care a transportat material lemnos fără a deţine documente de provenienţă. Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional, iar materialul lemnos a fost supus confiscării. De asemenea, oamenii legii au identificat cantitatea de 2,34 metri steri, lemn de foc, specia fag, acesta fiind ridicat şi predat organelor silvice pentru valorificare, poliţiştii continuând verificările pentru stabilirea provenienţei acestuia şi a persoanelor implicate în comiterea acestor fapte ilicite.

Artistă din Paris aduce mulțumiri Poliției vâlcene

La data de 01 septembrie a.c., la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea a fost primită o scrisoare prin care o tânără artistă la o prestigioasă operă din Paris dorea să scoată în evidenţă, modul de intervenţie al poliţiştilor de la Biroul de Investigaţii Vâlcea, care la data de 28.08.2011, au reuşit prinderea în fragrant a lui Ionuţ F., de 28 ani, imediat după ce sustrăsese o geantă din cala unui autocar, valoarea totală a prejudiciului reclamat de părţile vătămate fiind de aproximativ 70.000 lei. Vă redăm în continuare conţinutul scrisorii:

„Prin intermediul dumneavoastră şi cu rugămintea de a mă ajuta, vreau să transmit poliţiştilor, care în seara de 28 august a.c., au descoperit şi reţinut un hoţ care furase un geamantan din autocarul cu care veneam de la Bucureşti, geamantan care s-a dovedit că era al meu, că le doresc din tot sufletul numai bine acestora şi familiilor lor. De asemenea eu le mulţumesc din suflet celor din Poliţia Vâlcea şi vă rog totodată să le transmiteţi mulţumirile mele şi poliţiştilor care au fost la faţa locului şi s-au ocupat de caz şi să îi asiguraţi de tot respectul meu pentru reuşita lor”.

Grupaj realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea