Ceasul rău


Polițiștii, la datorie de „Ziua Imnului Național”

Având în vedere că în perioada 27-31.07.2011, în municipiul Râmnicu Vâlcea se vor desfăşura manifestări dedicate aniversării “Zilei Imnului Naţional”, la care va participa  un public numeros, poliţiştii municipali îşi vor face simţită prezenţa, atât în locurile unde vor avea loc evenimentele cultural artistice cât şi pe arterele rutiere ale municipiului, pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea oricăror manifestări de natură a perturba buna desfăşurare a evenimentelor, dar şi pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea unor evenimente în trafic. Poliţiştii estimează prezenţa unui public numeros la evenimentele organizate, iar în astfel de cazuri riscul de a deveni victima unei infracţiuni de furt (din buzunare sau genţi) creşte considerabil. În aceste condiţii, pentru a nu cădea pradă infractorilor Poliţia vă recomandă: Asiguraţi-vă ţinutele vestimentare (în special buzunarele şi  poşetele unde aveţi bunuri şi valori importante);  În aglomeraţie, poşeta se poartă în faţă, ţinând permanent o mână deasupra ei, iar buzunarele şi fermoarele acesteia vor fi  închise;  Nu ţineţi portmoneul, actele personale sau telefonul mobil în buzunarul din spate al pantalonului sau în buzunarul de la piept al cămăşii; Nu etalaţi şi nu păstraţi asupra dumneavoastră sume mari de bani; Nu purtaţi asupra dumneavoastră bijuterii valoroase, acestea fiind uşor de subtilizat de către infractori; Dacă faceţi deplasarea cu autoturismul personal, după ce l-aţi parcat, verificaţi dacă au rămas bunuri la vedere în interior, aceste bunuri atrăgând infractorii şi crescând substanţial riscul de a deveni victima unei infracţiuni de furt.

Vecinul a lăsat-o fără bunuri, spărgându-i casa

Poliţiştii din Mihăeşti au fost sesizaţi de către o femeie  din localitate, despre faptul că persoane necunoscute au pătruns, prin efracţie, în locuinţa sa şi au sustras mai multe bunuri. Cu ocazia cercetării locului faptei, poliţiştii au constatat că în locuinţă s-a pătruns prin spargerea  geamului unei ferestre, iar din interior a fost sustras un radiocasetofon, o boxă audio şi un ceas de masă electronic. În urma investigaţiilor efectuate operativ, oamenii legii au reuşit iden­tificarea principalului suspect. Este vorba de un cetățean  din localitate, de la care au fost recuperate bunurile sustrase şi restituite proprietarului. Cerce­tările continuă faţă făptaș sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Fără permis și băut la volan

Un tânăr de 33 de ani, din localitatea Prundeni, a fost depistat de poliţişti, în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice, sub influenţa alcoolului şi fără să deţină permis de conducere. Este vorba de un bărbat  care se afla la volanul unui autoturism, marca Nissan, înmatriculat în străinătate, cu care se deplasa pe DJ 645, din direcţia Orleşti spre Pesceana. Cu ocazia controlului efectuat, poliţiştii au constatat că tânărul nu deţine permis de conducere şi se află sub influenţa băuturilor alcoolice. La testarea cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Drăgăşani unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele tânărului, oamenii legii au deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor prevăzute de art.86 al.1 şi 87 al.1, din O.U.G. 195/2002.

53 de călători frauduloși pe trenuri

În această săptămână, poliţiştii Biroului de Poliţie Transporturi Vâlcea şi cei din cadrul posturilor de poliţie TF subordonate au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă publică în staţii şi pe trenurile de persoane, combaterea faptelor de natură contravenţională şi penală (furturi de la călători, de la infrastructura feroviară, aruncări cu piatra asupra garniturilor de tren, etc.) şi a fenomenului de călătorie frauduloasă. În urma activităţilor întreprinse şi a acţiunilor executate în ramura transporturi feroviare, au fost patrulate 42 de trenuri şi 36 de staţii, au fost depistaţi 53 călători frauduloşi, de la care au fost încasate suprataxe în valoare de 421,5 lei, au fost efectuate 15 controale şi au fost constatate 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 700 lei.

 grupaj realizat de IPJ Vâlcea