Ceasul rău


Cu alcoolemia în sânge, la volan

La finele săptămânii trecute, pe Calea lui Traian, un șofer ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, a fost oprit în trafic de poliţişti. Este vorba de un cetățean din Râmnicu Vâlcea care, în urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că avea o concentraţie de 1,37 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto i s-a întocmit dosar penal fiind condus la Spitalul Judeţean Vâlcea, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Accident grav cu patru victime, în zona Râureni

accident_raureniSâmbătă, în jurul orei 19.26, în zona Râureni, din municipiul Râmnicu Vâlcea, a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea gravă a 4 persoane, dintre care 3 erau minori. Astfel, în timp ce conducea un autoturism, pe D.N. 64, din direcţia Băbeni către Râmnicu Vâlcea, la km.110 + 750, un bărbat de 31 ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, din cauza vitezei excesive, a pierdut controlul volanului, a intrat în derapaj şi s-a izbit frontal de un cap de pod de la intersecţia cu strada Oltului. În urma impactului a rezultat rănirea gravă a patru persoane, respectiv: conducătorul auto, care a fost diagnosticat cu traumatism cranio – facial, fractură deschisă gambă dreapta, fractură femur stâng, a minorului E.G., de 9 ani, pasager pe bancheta din spate, diagnosticat cu: traumatism cranio – facial, fractură femur bilateral, policontuzii, care a fost transportat la Spitalul “ Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, a minorei B. G., de 4 ani, pasageră pe bancheta spate, diagnosticată cu traumatism cranio – cerebral acut deschis cu hematom temporal drept, policontuzii membre, transportată la Spitalul „Bagdasar” din Bucureşti precum şi rănirea uşoară a minorului A. G., de 15 ani, pasager în autoturism pe bancheta din spate, diagnosticat cu traumatism cranio – facial minor, policontuzii membre şi torace. Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ şi i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din mașină în căruță și drept în curtea unui localnic

La data de 08 iulie a.c., în jurul orei 11.10, pe D.N. 67, în oraşul Horezu, s-a produs un accident rutier, în urma căruia, un bărbat care se afla în curtea locuinţei sale, a fost accidentat grav.  Astfel, un tânăr de 25 ani, care conducea un autoturism, din direcţia Râmnicu Vâlcea – Târgu Jiu, s-a angajat în depăşirea neregulamentară a unui autoturism, condus de Octavian V., care circula în faţa sa, iar la revenirea pe banda sa de mers a acroşat cu partea dreaptă spate aripa stângă faţă a respectivului autoturism, după care, din impact a fost proiectat în colţul dreapta spate al autocarului condus de către Iulian I., care circula în faţa sa în aceeaşi direcţie de mers. Ulterior a pătruns pe trotuarul din partea dreaptă a drumului,  a acroşat o căruţă staţionată, iar apoi a lovit poarta metalică ce făcea accesul în curtea locuinţei lui Nicolae P., care aflându-se în apropierea acesteia a fost accidentat grav. Din accident a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto implicat în accident, care a fost transportat la Spitalul din Horezu unde i-a fost stabilit diagnosticul de: politraumatism cranio- cerebral acut închis, precum şi rănirea gravă a lui Nicolae P., care a fost de asemenea transportat la Spitalul din Horezu, unde i s-a stabilit diagnosticul de politraumatism cranio – cerebral acut închis, fisură hemitorace stâng, contuzie gambă dreaptă. Cei trei conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, fiindu-le totodată recoltate şi  probe de sânge.

Accident de muncă în Ocnele Mari

• zugravul ce efectua lucrări la o biserică din zonă a căzut de pe o schelă, ajungând la spital

Vineri, în jurul orei 08.15, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că la Biserica „Sf. Gheorghe” din Ocnele Mari, un bărbat a căzut de pe o schelă.  Cu ocazia cercetării efectuate la faţa locului, oamenii legii au stabilit că bărbatul de 45 de ani, în timp ce lucra la zugrăvirea exteriorului Bisericii din Ocnele Mari, a căzut de pe schelă. Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean Vâlcea, unde i s-a stabilit diagnosticul prezumtiv de: traumatism cranio – cerebral şi traumatism coloană vertebrală produs prin cădere de la înălţime. Au fost anunţaţi reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Vâlcea care au venit la faţa locului pentru efectuarea de cercetări. În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor producerii evenimentului urmând ca la finalizarea anchetei să se propună soluţie procedură prin parchet.

Dată-n urmărire națională, găsită în Costești

La data de 08 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Posturilor de Poliţie Costeşti şi Bărbăteşti au reuşit identificarea unei persoane care era dată în urmărire naţională. Este vorba de o femeie de 29 ani, din comuna Margina, satul Sinteşti, judeţul Timiş, care a dispărut din data de 03.06.2011 din comuna Izvin, din judeţul Timiş. Tânăra a fost identificată la locuinţa unui cetățean  de 35 ani, din comuna Costeşti, judeţul Vâlcea. Pe timpul plecării aceasta nu a fost victima vreunei infracţiuni, nefiind de acord ca informaţiile privind adresa sau reşedinţa unde se află în acest moment să-i fie transmise familiei.

Grupaj realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea