Ceasul rău


12 permise de conducere, reținute pe DN 7

• toate se referă la depășirea legală a vitezei • alte 300 de sancțiuni contravenționale aplicate șoferilor vâlceni

În conformitate cu ,,Planul de măsuri  privind reducerea riscului rutier pe Drumul Naţional 7”, în perioada 15 iunie – 15 septembrie  a.c., sunt organizate mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente pe această arteră.  Din analiza  accidentelor produse la nivel naţional în anul 2010, se constată că D.N. 7 ocupă locul IV în categoria drumurilor naţionale cu cel mai mare risc de producere a accidentelor rutiere (după D.N. 2 , D.N. 1 şi D.N. 6). Astfel, în perioada 20 – 26 iunie a.c., pe D.N. 7 au fost aplicate 371 sancţiuni contravenţionale, din care 282 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 22 pentru nerespectarea obligaţiei de purtare a centurii de siguranţă, 25 pentru defecţiuni minore la sistemul de iluminare, 21 pentru lipsă documente, 10 pentru neutilizarea luminii de întâlnire pe drum european, 5 pentru nerespectarea prevederilor H.G.1777/2004 şi 6 pentru alte contravenţii prevăzute de legislaţie. Au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce 12 permise de conducere din care, 4 pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a regimului legal de viteză prevăzut pe respectivul sector de drum, 6 pentru depăşire neregulamentară şi 2 pentru rulare pe sens opus.  De asemenea, a fost reţinut un certificat de înmatriculare pentru expirarea inspecţiei tehnice periodice. În perioada analizată pe D.N.7 a avut loc un singur accident rutier soldat cu o victimă şi s-au produs 5 tamponări, iar în sectorul de drum care tranzitează judeţul Vâlcea, prezenţa poliţiştilor rutieri a fost solicitată prin 16 apeluri pe numărul unic 112.

Razie pe Valea Oltului

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Vâlcea, împreună cu cei din Călimăneşti şi Brezoi, sprijiniţi de către luptători ai Serviciului de Intervenţie Rapidă au organizat, miercuri noapte, între orele 23.00 – 02.00, o razie, în mai multe locaţii de pe Valea Oltului, cunoscute a fi frecventate de persoanele care practică prostituţia. Activităţile desfăşurate de oamenii legii au vizat menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, precum şi identificarea persoanelor care practică prostituţia, acţionându-se în acest sens cu mai multe efective, simultan, atât în Călimăneşti, cât şi în Brezoi. În urma activităţilor desfăşurate, au fost legitimate 40 de persoane, au fost controlate 20 de locaţii şi au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 8.000 lei.

Zeci de litri de motorină furați dintr-o autobasculantă

Poliţiştii din Goleşti au fost sesizaţi despre furtul unei cantităţi de 150 litri motorină din rezervorul unei autobasculante, de către persoane necunoscute.

În urma investigaţiilor efectuate, s-a stabilit că este vorba de doi cetățeni din comuna Goleşti, precum şi de un bărbat din municipiul Râmnicu Vâlcea, care, în noaptea de 11/12 mai a.c., au sustras din rezervorul unei autobasculante care aparţinea unei societăţi comerciale ce desfăşoară activităţi de regularizare a Pârâului Sâmnic, cantitatea de aproximativ 150 litri de motorină. Din primele cercetări efectuate la faţa locului, a rezultat că locul unde se afla parcată autobasculanta, nu era asigurat cu pază sau alte sisteme de supraveghere sau alarmare, autorii faptei forţând sistemul de închidere al rezervorului. Poliţiştii au reuşit, în urma activităţilor desfăşurate, să documenteze activitatea infracţională a suspecţilor urmând ca în continuare să se efectueze cercetări în vederea tragerii la răspundere penală a acestora pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Grupaj realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea