Ceasul rău


Băuți pe mopede, ajunși în spital

La sfârşitul săptămânii trecute, în judeţul Vâlcea, au avut loc trei accidente rutiere, iar în două dintre acestea au fost implicate mopede, ai căror conducători se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. Astfel, la data de 26 iunie, un bărbat de 41 ani, din comuna Valea Mare în timp ce conducea un  moped pe D.J. 643 B, în comuna Valea Mare, din direcţia Măciuca către Făureşti, la km. 2 + 800 m, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a pierdut controlul asupra mopedului şi a căzut pe partea carosabilă. În urma accidentului, a rezultat rănirea bărbatului care a suferit multiple traumatisme, fiind transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. De asemenea, conducătorului mopedului i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Trebuie menţionat faptul că, la ambele accidente produse de mopedişti, aceştia se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice, nu purtau cască de protecţie şi nu deţineau un curs de legislaţie rutieră obligatoriu. Psihologii avertizează că, deşi încetineşte multe din funcţiile organismului, alcoolul duce la dispariţia inhibiţiilor, ceea ce determină deseori un comportament impulsiv şi lipsa controlului, situaţii care pot fi fatale şoferului. Reamintim conducătorilor de vehicule pe două roţi că, pentru a conduce pe drumurile publice un moped, o persoană trebuie să îndeplinească următoarele condiţii : să aibă vârsta de minim 16 ani împliniţi; să înregistreze mopedul la Consiliul Local al localităţii de domiciliu; să deţină asupra sa şi să prezinte la control actul de identitate, certificatul de înregistrare al mopedului, adeverinţa de absolvire a cursului de legislaţie rutieră eliberată de o şcoală de şoferi şi asigurarea obligatorie ( RCA); să poarte obligatoriu casca de protecţie; să circule permanent cu luminile de întâlnire aprinse; să circule cu echipament fluorescent – reflectorizant de la lăsarea serii până în zori sau atunci când vizibilitatea este redusă.

A decedat după ce a căzut pe plita încinsă

Luni dimineaţă, poliţiştii din Orleşti au fost anunţaţi, cu privire la faptul că o femeie din localitate a decedat la Spitalul Judeţean din Craiova – Departamentul Arşi, după ce, în urmă cu 3 zile, fusese victima unui accident. În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit că în data de 24 iunie a.c., aceasta ar fi căzut cu spatele pe plita încinsă a sobei din camera unde locuia, suferind arsuri grave. După producerea evenimentului,femeia  a fost transportată la Spitalul din Drăgăşani şi ulterior la Spitalul Judeţean Craiova, unde a şi decedat.

Cadavrul femeii a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Drăgăşani în vederea efectuării necropsiei.

La volan, fără permis de conducere

La începutul săptămânii, în timpul unei activităţi preventive, a fost depistat un bărbat de 44 de ani, din comuna Ioneşti, în timp ce conducea un autovehiculul, în cartierul Stolniceni din municipiul Râmnicu Vâlcea, având permisul de conducere suspendat. Tânărul s-a ales cu un dosar penal şi în cazul în care va fi găsit vinovat, riscă până la 5 ani închisoare.