Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

19 septembrie 2021

Ceasul rău


Minor accidentat grav în Sineşti

Pe DJ 605 A, în localitatea Si­neşti, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea gravă a unui minor de 3 ani. În timp ce conducea un auto­tu­rism, marca Renault, din direcţia Berbeşti spre Grădiştea, un bărbat de 38 de ani a acroşat, cu partea dreaptă faţă a autoturismului un minor de 3 ani care, nefiind supravegheat, s-a angajat în traversarea străzii în fugă. Minorul accidentat a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean.

Sloveni, victime ale unui accident rutier

Doi cetăţeni sloveni au fost răniţi grav într-un accident rutier produs în Râmnic. În timp ce conducea un auto­tu­rism pe strada Splaiul Inde­pen­denţei, un bărbat de 64 de ani, cetă­ţean sloven, ajuns la intersecţia cu strada Ştirbei Vodă, nu a respectat semnificaţia indicatorului „cedează trecerea”, a pătruns în intersecţie şi a intrat în coliziune cu un autoturism marca Opel Vectra care circula din direcţia Olăneşti spre zona centrală a municipiului condus de un tânăr de 23 de ani, din comuna Vlădeşti. În urma impactului a rezultat vătămarea cor­po­rală gravă a pasagerilor de pe bancheta spate a autoturismului, doi cetăţeni sloveni. Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

28 de copii au plecat de acasă

• statistica este valabilă anul acesta

Când vă pierdeţi de părinţi sau alegeţi să-i părăsiţi, dar vă daţi seama că aţi făcut o prostie, este foarte im­por­­tant să luaţi legătura cu un agent de poliţie. Acesta este mesajul pe care poliţiştii vâlceni încearcă să-l trans­mită în aceste zile elevilor din judeţ care fie fug de acasă, fie pur si simplu se rătăcesc. Înainte de a lua hotărârea de a fugi de acasă, în­treabă-te: „Cum voi supravieţui singur pe stradă?”, este mesajul pe care oa­me­nii legii îl vor mediatiza în şcolile vâlcene.

Poliţiştii spun că singurul fenomen legat de dispariţia copiilor de la domiciliu este faptul ca aceştia aleg această variantă din cauza neînţele­gerilor cu părinţii sau din cauza anturajului, ori pur şi simplu pentru că aceştia îşi doresc o mai mare liberate. Soluţia ca adolescentul să nu mai fugă de la domiciliu este ca fiecare copil să vorbească cu părinţii, bunicii, profesorii sau psihologii şcolii şi să le expună problemele cu care se con­fruntă. Copiii pleacă voluntar de aca­să, adică nu sunt răpiţi sau seches­traţi. De cele mai multe ori este vorba despre plecări din cauza faptului că au probleme cu familia sau pentru că îşi doresc o mai mare libertate. Cea mai bine reprezentată categorie de vârstă este între 14 şi 18 ani, urmată de cea între 10 şi 14 ani. Deci, de la 10 ani, copiii încep să plece de acasă. La nivelul judeţului Vâlcea, până la momentul de azi au fost 28 de cazuri de plecări de la domiciliu, în timp ce, în aceeaşi perioadă a anului trecut, s-au înregistrat 45 de cazuri. Campania, ce are loc in fiecare an cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului Dispărut, se desfăşoară în perioada 25-27 mai, în parteneriat cu voluntari ai Colegiului Tehnic Energetic Râmnicu Vâlcea şi cuprinde mai multe întâlniri în şcolile din judeţ, când poliţiştii vor împărţi pliante şi vor discuta cu şcolarii despre problemele pe care aceştia le întâmpină.

Autovehiculele, la control!

• 44 de contravenţii, amenzi de peste 6000 de lei

Serviciul Rutier Vâlcea a orga­nizat o acţiune preventiv-reactivă în sistem integrat, pe DN 7, în localitatea Milcoiu, la limita cu judeţul Argeş. La acţiune au participat, pe lângă poliţişti şi comisari ai Gărzii Financiare Vâl­cea, lucrători din cadrul ARR Vâlcea şi reprezentanţi RAR Vâlcea. Activitatea a avut ca obiectiv principal verificarea autovehiculelor, în trafic, cu privire la  legalitatea transporturilor, dar au fost urmărite şi alte aspecte legate de circulaţia pe drumurile publice. Cu pri­lejul desfăşurării acţiunii, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au con­s­tatat un număr de 44 de contravenţii, în valoare de  6.901 lei. De asemenea, au fost retrase un număr de 7 certi­ficate de înmatriculare. Comisarii Gărzii Financiare Vâlcea au întocmit 12 procese verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, la legea 12/ 1990, legea 82/1991 şi O.G. 15/1996. Au aplicat amenzi în valoare de 20 000 lei, fiind confiscate mărfuri în valoare estimată  de 13.000 lei (articole îmbrăcăminte şi încălţă­minte, articole industriale şi de uz casnic). S-a constatat că persoane fizice auto­rizate din judeţe precum Hunedoara, Gorj, Arad şi Sibiu, au achiziţionat marfă din complexele comerciale din Bucureşti, fără documente de pro­ve­nienţă, cu scopul de a le revinde. Cu ocazia activităţii de verificare, o altă persoană fizică din judeţul Bihor, a prezentat pentru marfa cumpărată trei facturi completate dar şi una în alb.  Reprezentanţii ARR Vâlcea au sanc­ţionat, cu amendă în sumă de 6000 lei, o societate comercială  pentru fap­tul că de la bordul vehiculului  lipseau înregistrările privind activitatea desfă­şu­rată în ultimele 28 zile (diagramele necesare) .În  intervalul orar în care s-a desfăşurat acţiunea, au trecut prin fil­trul organizat peste 1.500 de autove­­hi­cule, cu această ocazie fiind distri­bui­te peste 2.500 de materiale infor­mativ – preventive .

Grupaj realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized