Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

31 octombrie 2020

Cateheză despre Sfântul Nicolae la Parohia Şirineasa


Prin Sectorul Învăţământ şi Activităţi cu Tineretul, Biroul de Cateheză al Protoieriei Râmnicu-Vâlcea, în apropierea sărbătoririi Sfântului Ierarh Nicolae, Parohia Şirineasa, Protoieria Râmnicu-Vâlcea, a organizat activități catehetice la care au participat elevi de la Şcoala cu clasele I-VIII din Şirineasa, însoţiţi de domnul profesor de Religie Murariu Ion.
Părintele Stănescu Ioan Cosmin a descoperit faptul că sfinţenia este lăudată, cântată, dorită, uneori percepută existen­ţial, prin trăire, dar definirea ei conceptuală rămâne totuşi o dificultate, pentru că ea poate fi descrisă în manifestările ei, în rodirile ei, dar nu poate fi definită în esenţa ei. Sfinţenia se manifestă în lumea aceasta, în creaţia lui Dumnezeu, dar nu este din lumea aceasta; sfinţenia este însuşi Dumnezeu prezent în lume, dar nu din lume. De aceea tot ce apare sfânt sau sfinţenie în lumea aceasta îşi are izvorul unic în Dumnezeu, singur sfânt în Sine şi prin Sine.
Pentru dragostea purtată credincioșilor și ajutorul împăr­tășit celor care-i cer, prin rugă­ciune mijlocirea înaintea tronului Preasfintei Treimi și ajutorul în necazuri și supărări, Sfântul Ierarh Nicolae a primit în timp o serie de apelative care oglindesc întreaga sa misiune și lucrare: Milostivul, Dăruitorul, Grabnic Izbă­vitorul din nevoi și din primejdii, Păzitorul fecioriei, Ocrotitorul copiilor și Mângâie­torul săracilor, Făcătorul de Minuni. Toate acestea ne încre­din­țează de faptul că Sfântul Nicolae este unul dintre cei mai iubiți sfinți din toate timpurile ai Bisericii.

Etichete: , ,

Alte articole de la Spiritualitate