Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

8 august 2020

Caravana fondurilor europene spre satele vâlcene


Un comunicat oficial de presă anunţă că Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, împreună cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a lansat, recent, campania „Caravana fondurilor europene pentru satul românesc”, desfăşurată sub sloganul „PNDR vine în satul tău”.

Caravana PNDR a demarat în această lună și va merge în peste 3.200 de localități din mediul rural pentru a transmite prin comunicare directă și prin materiale tipărite informații concrete privind accesarea fondurilor disponibile în acest moment prin PNDR și derularea fondurilor de către fermierii, investitorii și autoritățile locale care sunt deja beneficiari ai fondurilor europene. Cel puțin 160.000 de beneficiari PNDR și solicitanți de fonduri europene vor primi informațiile necesare prin campania „PNDR vine în satul tău”.

Pe lângă această componentă de campanie, cea a caravanei, proiectul cuprinde și activități de analiză a capacității de comunicare publică a APDRP prin organizarea unor acțiuni de tip „Client Misterios”, stabilind astfel nivelul de performanță a procesului informativ. Campania este implementată prin proiectul „Organizarea de sesiuni de diseminare a informaţiilor şi dezbateri publice” și este finanțată cu fonduri europene din cadrul Măsurii 511 „Asistență tehnică” a Programului Național de Dezvoltare Rurală 2007 – 2013 (PNDR).

Din publicul-țintă al campaniei fac parte fermieri și investitori, beneficiari ai măsurilor PNDR, autorități publice beneficiare, Grupuri de Acțiune Locală (GAL) și membrii acestora, persoane beneficiare ale plăților directe acordate prin Axa II, asociaţii, patronate, organizaţii de profil agroindustrial și lideri de opinie locali activi.

Pentru informarea corectă și în timp real a tuturor persoanelor interesate, pe pagina de internet a Agenţiei, www.apdrp.ro, s-a creat o secţiune dedicată acestei campanii, în care cei interesaţi pot consulta calendarul caravanei, locul în care se află aceasta și unde va ajunge, precum şi evenimentele aflate în desfăşurare. Campania de informare vine pe fondul unui grad foarte mare de solicitare a fondurilor europene pentru dezvoltare rurală – din aproximativ 10 miliarde de euro disponibili prin PNDR, au fost depuse și primite în evaluare peste 140.000 de cereri de finanțare, în valoare de aproximativ 18 miliarde de euro. Campania nu urmărește creșterea numărului de cereri de finanțare, ci implementarea corectă și eficientă a celor contractate sau care urmează să fie contractate.

Proiectul „Organizare de sesiuni de diseminare a informațiilor și dezbateri publice” asigură diseminarea informaţiilor privind accesarea fondurilor nerambursabile acordate prin PNDR la scară naţională.

Acesta vine în sprijinul publicului-țintă al PNDR asigurând cunoaşterea măsurilor de finanţare pentru Axele I și III, a schemelor de plăți directe aferente Axei II și a condiţiilor, documentelor necesare şi etapelor de accesare a FEADR, precum şi a drepturilor şi obligaţiilor ce revin beneficiarilor FEADR. Prin organizarea unei caravane informative în mediul rural se vor disemina corect informațiile, se vor furniza informaţiile tehnice necesare întocmirii Cererii de Finanţare şi a Cererii de Plată, precum și creșterea gradului de interes privind finanțările nerambursabile, scheme de plăți directe în agricultură și beneficiile obținute în urma derulării proiectelor. De asemenea, se vor prezenta proiecte de succes implementate prin PNDR și informații utile care vor crea un climat de încredere celor interesați de accesarea fondurilor europene.

Poți comenta aici

Alte articole de la Uncategorized