Site icon Curierul de Vâlcea

Campioana din Vâlcea va întâlni câştigătoarea din Sibiu la barajul de promovare în Liga a III-a

• partida se va disputa la Slatina, în data de 19 iunie

Recent, Federaţia Română de Fotbal a publicat, pe propriul site, lista meciurilor de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, precum şi locaţia în care acestea se vor desfăşura. Astfel, formaţia care va câştiga titlul de campioană în judeţul nostru va deveni automat şi reprezentanta Vâlcii la barajul pentru promovarea în Liga a III-a. În urma tragerii la sorţi, efectuată zilele trecute la sediul FRF, s-a stabilit ca viitoarea campioană din Vâlcea să întâlnească la baraj reprezentanta judeţului Sibiu (FC Avrig). Asemenea finalei din play-off, „zarurile” vor fi aruncate într-o singură manşă, pe teren neutru, în cazul acestei partide locul de disputare numindu-se Stadionul „1 Mai” din Slatina. Reamintim faptul că cele patru formaţii care se vor lupta în play-off pentru desemnarea campioanei judeţene sunt: Voinţa Orleşti şi Hidro Râmnicu Vâlcea (semifinala 1), respectiv Posada Perişani şi Unirea Drăgăşani (semifinala 2). Învingătoarele din cele două semifinale se vor întâlni pe 7 iunie, pe Stadionul „Municipal” din Parcul Zăvoi”, în meciul care va stabili reprezentanta judeţului Vâlcea pentru barajul de promovare în Liga a III-a.

Iar dacă AJF Vâlcea a optat pentru un sistem cu play-off în ceea ce priveşte desemnarea campioanei judeţene, care să păstreze suspansul până la final şi să pregătească mai bine câştigătoarea pentru baraj, iată că AJF Sibiu a preferat un sistem clasic, numele campioanei fiind decis după încheierea sezonului regulat. Astfel, deşi la Vâlcea nu se cunoaşte numele campioanei, este cert faptul că cine va câştiga titlul judeţean se va lupta în meciul de baraj cu FC Avrig.

Un alt amănunt interesant este reprezentat de faptul că, dacă în anii precedenţi judeţul nostru a găzduit meciuri de baraj între reprezentantele altor judeţe (aşa cum în 2012 FCM Piteşti – Argeş şi Viitorul Grădinile – Olt s-au întâlnit la Horezu), de această dată AJF Vâlcea a fost „sărită” din schemă de şefii de la Bucureşti.

Exit mobile version