CAMPANIA DE VACCINARE ESTE ÎN COLAPS. De ce nu se mai vaccinează vâlcenii!?


Dacă alte țări (europene) prezintă procente pentru vaccinarea populației împotriva Coronavirusului cuprinse între 50% și 70%, România este (și la acest capitol) mult în urma a ceea ce înseamnă civilizație și responsabilitate! Nici Vâlcea nu face excepție și se prezintă, după opt luni de la momentul în care a demarat campania de vaccinare, cu un ridicol procent de aproximativ 25% în ceea ce privește numărul vâlcenilor vaccinați raportat la populația totală a județului (91.000 de vâlceni vaccinați dintr-o populație totală de 370.000 de locuitori). Sigur, ați putea spune că populația sub 12 ani a județului nu este eligibilă pentru vaccinare. Însă, cei care nu știți trebuie să aflați că această populație de vârstă mică nu adună decât vreo 16.000-17.000 de persoane într-un județ din care tinerii și chiar și copiii se grăbesc să plece!?! Deci, puteți raporta 91.000 de vâlceni vaccinați la vreo 353.000 de persoane eligibile pentru vaccinare în județul nostru și o să vedeți că procentul celor vaccinați abia dacă trece de 26%!
De ce nu se vaccinează vâlcenii? Nu știm. Poate pentru că au aflat că Guvernul vrea să acorde vouchere de o sută de lei celor care se vor imuniza; iar cei nevaccinați se gândesc să se păstreze pentru momentul în care se vor acorda într-adevăr acele stimulente!
Mai jos aveți datele prezentate de către DSP Vâlcea pentru ziua de 26 august 2021 cu privire la evoluția vaccinării în județul nostru!

Posting....