Ca-n vremurile bune: Vâlcea a monopolizat handbalul feminin românesc!


Dacă în sezonul 2018/2019 al Ligii Florilor de handbal feminin SCM Râmnicu Vâlcea a demonstrat că are cea mai bună echipă și a câștigat pe merit titlul de campioană, iată că echipa noastră se poate mândri și cu performanțe individuale ale jucătoarelor și ale staff-ului tehnic. Săptămâna trecută, în cadrul Galei Handbalului Românesc au fost premiați cei mai buni sportivi și antrenori ai sezonului.

De trei ori Dumanska!

La secțiunea destinată handbalului feminin de club, SCM Râmnicu Vâlcea a fost vedeta galei, cucerind opt premii individuale. Yuliya Dumanska, portărița echipei naționale a României, a fost desemnată cea mai bună handbalistă din campionatul intern în sezon 2018/2019, cel mai bun portar al întrecerii feminine de elită, dar și cea mai populară jucătoare! Ucraineanca Iryna Glibko a fost desemnată cel mai bun inter stânga și cea mai bună jucătoare străină din campionatul românesc. Vâlceanca Cristina Florică a primit titlul de cea mai bună extremă stânga, în timp ce brazilianca Samara da Silva a fost desemnată cea mai bună apărătoare a campionatului. Iar pentru ca totul să fie perfect, Florentin Pera, omul sub a cărui «baghetă» Vâlcea a cucerit două trofee într-un interval de opt luni (Supercupa României și campionatul), a fost desemnat cel mai bun antrenor al unei echipe de club din Liga Florilor.
Și aceste premii individuale demonstrează încă o dată că Vâlcea rămâne o adevărată academie de handbal la nivel național și chiar european, SCM Râmnicu Vâlcea, dar și numeroasele echipe de junioare care activează în județul nostru, având perspectivele necesare pentru a obține rezultate la fel de bune și sezoanele viitoare.