Burcea să vină cu o traistă mare! Are de luat muuulte goluri de la Vâlcea


Noul sezon al Ligii Florilor de handbal feminin a luat startul odată meciul dintre HC Dunărea Brăila și HC Zalău (scor final 22-18), acesta fiind primul joc al stagiunii 2021/2022. Oficialii Federației Române de Handbal doresc ca meciurile noului sezon să se desfășoare conform programului clasic, cu jocuri tur-retur între fiecare dintre cele 14 echipe participante în noua stagiune. Nu se știe dacă valul IV al pandemiei și posibilele restricții pe care autoritățile le vor impune (în caz de agravare a situației epidemiologice) vor permite materializarea dorinței reprezentanților FRH. Cert este că, cel puțin pentru prima etapă, meciurile se vor disputa pe șapte arene diferite, inclusiv cu prezența spectatorilor (cu respectarea condițiilor specifice acestei perioade epidemiologice).

Vâlcea deschide stagiunea cu un joc pe teren propriu

Au apus vremurile în care SCM Craiova reprezenta un nume cu greutate în handbalul feminin românesc. Acum, echipa fostului selecționer Bogdan Burcea (foto alăturat) se târâie de colo-colo, mai mult din înfrângere în înfrângere și se anunță o candidată serioasă în lupta pentru evitarea retrogradării, chiar dacă noul sezon al Ligii Florilor nici nu a început bine!
Tocmai această grupare, câștigătoare a Cupei EHF în urmă cu trei ani, este prima adversară pe care handbalistele de la Sport Club Municipal Râmnicu Vâlcea o vor întâlni în noua stagiune. Partida se va disputa în Sala Sporturilor „Traian” din Râmnicu Vâlcea sâmbătă, 4 septembrie, cu începere de la ora 18.00. Meciul care altă dată reprezenta derby-ul handbalului feminin din Oltenia nu a mai atras atenția televiziunilor, partida de sâmbătă nefiind televizată.
Cum spuneam mai sus, SCM Râmnicu Vâlcea pornește în mod evident cu prima șansă pentru obținerea victoriei în partida de sâmbătă după-amiaza. Valoarea lotului de jucătoare plus avantajele propriului teren și prezenței publicului în tribune sunt atuuri de necontestat ale echipei noastre. Nu trebuie uitat nici că echipele primăriilor din Râmnicu Vâlcea și Craiova s-au întâlnit, nu mai departe de săptămâna trecută, în optimile de finală ale Cupei României Fan Courier (meciul s-a disputat la Bistrița Năsăud). Atunci, gruparea râmniceană s-a impus cu 34-25 (19-11 la pauză), însă victoria handbalistelor pregătite de tehnicianul Goran Kurtes a fost chiar mai facilă decât o arată scorul final. Este foarte probabil ca SCM Râmnicu Vâlcea să aibă un galop de sănătate și sâmbătă după-amiaza, chiar în fața propriilor suporteri, și să marcheze 35-40 de goluri în poarta craiovencelor. Tocmai de aceea și recomandarea pe care i-am adresat-o antrenorului Bogdan Burcea în titlul acestui articol!

Pentru SCM urmează alt meci ușor pe teren propriu

Echipa râmniceană are parte de un start neașteptat de facil în acest sezon al Ligii Florilor. După meciul de sâmbătă cu SCM Craiova, vâlcencele vor evolua și în etapa a doua pe teren propriu. Atunci, într-un joc programat pe 11 septembrie 2021, echipa primăriei din Râmnicu Vâlcea va primi vizita formației primăriei din Deva. Gruparea hunedoreană este nou-promovată în primul eșalon valoric al handbalul feminin românesc și, la fel ca SCM Craiova, este o candidată pentru evitarea retrogradării. Forma slabă a oaspetelor pe care vâlcencele le vor întâlni peste mai bine de o săptămână s-a văzut și cu prilejul jocurilor din cadrul Cupei României Fan Courier. Săptămâna trecută, în optimile de finală, tot într-un meci disputat la Bistrița Năsăud, CSM Deva a pierdut calificarea în faza sferturilor în fața unei alte echipe nou-promovate în Liga Florilor, Știința București.
Așa după cum unii dintre fanii echipei noastre au remarcat deja și și-au exprimat părerile prin intermediul rețelelor de socializare, prin prisma celor două meciuri ușoare (ambele pe teren propriu!), SCM Râmnicu Vâlcea are posibilitatea de a se instala încă de la începutul sezonului pe primele poziții în ierarhia Ligii Florilor!
Primul joc în deplasare pentru echipa noastră este programat pe 25 septembrie 2021. Atunci, elevele antrenorului Goran Kurtes vor merge la Buzău pentru a întâlni Gloria din localitate, proaspăta câștigătoare a Cupei și a Supercupei României.
Sursă foto: Arhivă