Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

16 septembrie 2021

„Breteaua” Curtea de Argeș – Râmnicu Vâlcea are patru doritori


Nu mai puțin patru companii au venit cu oferte pentru licitația dedicată proiectării  modernizării legăturii rutiere dintre Râmnicu Vâlcea și autostrada A1 Sibiu – Pitești, împărțită în două sectoare (Curtea de Argeș – Tigveni, Tigveni – Rm. Vâlcea),bazate pe noul model de caiet de sarcini al CNAIR, anunță ministrul Transporturilor Cătălin Drulă.
Potrivit CNAIR, pe primul sector de 11 km se va reface drumul național DN73C, prin reabilitarea structurii rutiere, amplasarea unor elemente de siguranță rutieră, montarea unui sistem modern de scurgere a apelor și alte consolidări.
Al doilea segment de aproximativ 13 km presupune un mix între modernizarea actualului drum național pe anumite sectoare și realizarea de variante noi de traseu, care să amelioreze considerabil fluența și siguranța circulației.
Cele două contracte de servicii au următoarele obiective:
1.Proiectarea unui traseu nou între DN 73C și Nodul Rutier Tigveni de pe Autostrada Sibiu – Pitești.
2.Consolidarea și refacerea sectorului de drum național DN 73C între Curtea de Argeș și Tigveni (km 44+800 – km 55+000).
3.Reabilitarea/Modernizarea infrastructurii existente, respectiv drumul național DN 73C între localitatea Tigveni (km 55+000) si localitatea Aldești (km 68+000), inclusiv amenajarea intersecției dintre DN 7 și DN 73C, având în vedere traficul generat de deschiderea circulației pe secțiunea 5 a Autostrăzii Sibiu – Pitești și realizarea legăturii dintre Municipiul Râmnicu Vâlcea și Autostrada Sibiu – Pitești.
Valoarea estimată a contractului este de 6.024.908,49 RON din care:
Lot 1: 2.099.145,93 lei fără TVA
Lot 2: 3.925.762,56 lei fără TVA
Durata contractului este de 11 luni pentru Lotul 1 și 14 luni pentru Lotul 2 iar pentru drumul nou și pentru cel modernizat, lățimea platformei va fi de 10 m, astfel: 3,5 m pentru fiecare bandă de circulație; 0,75 m pentru fiecare dintre cele două benzi de încadrare; 0,75 m pentru fiecare dintre cele două acostamente.
Sursă foto: Arhivă

Etichete: , , , ,

Un răspuns “„Breteaua” Curtea de Argeș – Râmnicu Vâlcea are patru doritori”

  1. Ionut
    4 septembrie 2021 din 19:57

    O minciuna frumoasa, cosmetizata, cum numai Drula stie sa o faca. Aceasta ” mare realizare” este, de fapt, o reabilitare a unui D.N. care trece prin interiorul localitatilor. Era o promisiune de drum expres de cca 19 km acolo, dar s-a sucit Drula! De, atat se poate in Oltenia. Autostrazile sunt pentru Transilvania! Vezi cazul Oradea, cu legaturi de tip autostrada si DX.

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Actualitate