Brâncuși, omagiat la Vâlcea


Anul acesta, pe 19 februarie, se împlinesc 145 de ani de la nașterea sculptorului Constantin Brâncuși. Totodată, pentru cinstirea memoriei marelui artist, ziua de 19 februarie a fost declarată Ziua Națională «Constantin Brâncuși». Cu această ocazie, vineri de la ora 17.00 este programat Simpozion județean on-line „Sculptură literaturii și matematica artei”. Simpozionul va avea trei secțiuni: Comunicări științifice (referate, recenzii, articole de specialitate); Prezentări ppt/documentare; Desene/grafică pe tematică prezentată anterior.
La fiecare dintre aceste secțiuni se pot înscrie atât cadre didactice din învățământul preșcolar, primar, gimnazial și liceal cât și elevi. Lucrările vor fi trimise pe adresa de e-mail a inspectorului școlar pentru disciplina/departamentul respectiv (limba și literatura română, matematică, educație timpurie, învățământ preșcolar).
De la ora 19.00, proiecție video pe clădirea Instituţiei Prefectului – judeţul Vâlcea.
Organizatorii evenimentului sunt Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea; Instituţia Prefectului – judeţul Vâlcea; Direcția Județeană pentru Cultură Vâlcea.