„Brâncuși, miracol și har”


• este numele simpozionului pe care îl va găzdui Biblioteca „Antim Ivireanul”
Miercuri, cu începere de la ora 16.00, în Sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” se va desfășura un eveniment deosebit din lumea culturii românești. Este vorba despre simpozionul național intitulat „Brâncuși – miracol și har”, dedicat, evident, unuia dintre cei mai cunoscuți sculptori din toate timpurile. Din programul manifestării fac parte alocuțiunile reprezentanților oficialităților locale și ale celor din lumea culturii, vizionarea unui film documentar, realizat de Cristina Olteanu, intitulat „Brâncuși… din eternitate”, recital poetic dedicat lui Brâncuși cu actori de la Teatrul Municipal „Ariel”, dar și o expoziție de carte, denumită „În căutarea lui Brâncuși”. Moderatoarea întâlnirii va fi Monica Rodica Cosac.
Invitați speciali la acest eveniment vor fi scriitorul brâncușiolog Ion Mocioi din Gorj și doctorul în antropologie Matei Stîrcea-Crăciun, din București.
Parteneri în organizarea simpozionului sunt: Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, Consiliul Judeţean Vâlcea, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Vâlcea, Forumul Cultural al Râmnicului, Universitatea Piteşti – Filiala Râmnicu Vâlcea, Colegiul Naţional „Alexandru Lahovary” Râmnicu Vâlcea, Colegiul Naţional „Mircea Cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea și Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea.