Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

23 septembrie 2021

Braconierii şi vânzătorii de peşte, clienţii tradiţionali ai Poliţiei


Săptămâna trecută, poliţiştii  Po­liţiei oraşului Brezoi, aflându-se în ser­viciul de patrulare pe raza localităţii, au oprit în trafic pentru efectuarea unui control de rutină un autoturism marca Opel, condus de G. Vasile,de 34 de ani, din comuna Dăeşti. Au fost legiti­maţi şi pasa­gerii autovehiculului, res­pectiv Ş. Ma­rius, de 35 de ani, din comuna Ioneşti, B. Dumitru, de 30 de ani, din comuna Ioneşti şi T. Adrian, de 29 de ani, din comuna Ioneşti. Poli­ţiştii au procedat la efectuarea unui control asupra autoturismului, iar în portbagaj au fost identificaţi  mai multe plase de pescuit monofila­­ment. Deţinerea şi utilizarea unor astfel de instrumente sunt interzise de lege.

Din verificările efectuate, s-a sta­bilit că pasagerii autoturismului au fo­lo­sit plasele de pescuit în apa râului Olt în noaptea de 10/11 oc­tombrie a.c., capturând 3 kg peşte care a fost elibe­rată pentru repo­pulare. În continuare, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utili­za­rea uneltelor de plasă monofila­ment în apele continentale şi în apele maritime interioare.

Pe acelaşi front, poliţiştii din ca­drul Poliţiei oraşului Băbeni au iden­tificat-o pe D. Iulia, din oraşul Băbeni, în timp ce încerca să vândă peşte, persoa­ne­lor care tranzitează oraşul. S-a proce­dat la ridicarea şi cântărirea întregii can­tităţi de peşte găsite asupra per­soanei, ocazie cu care a rezultat canti­tatea de 12 kg peşte, specia caras.

Au fost întocmite acte proce­du­rale, efectuându-se cercetări faţă de D. Iulia pentru săvârşirea infrac­ţi­unii deţinerea/transportul/comer­cializarea fără documente legale a peştelui, icrelor şi produselor din peşte.

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized