Bilanțul realizărilor investițiilor A.B.A. Olt, prezentat la ședința Comitetului de Bazin Olt, decembrie 2018


Joi, 13 decembrie 2018, începând cu ora 11.00, la sediul Administrației Bazinale de Apă Olt din Râmnicu Vâlcea, instituție condusă de directorul Ștefan Prală, în prezenţa Ruxandrei Bălăeţ – consilier superior în cadrul Ministerului Apelor şi Pădurilor, a președintelui Consiliului Județean Vâlcea (membru al C.B. Olt) – Constantin Rădulescu, a subprefectului județului Vâlcea – Aurora Gherghina, a deputatului Vasile Cocoș, precum și a reprezentanților instituțiilor consiliilor judeţene, primăriilor, ONG-urilor, a unor directori și șefi de instituții, a agenţilor economici din Bazinul Hidrografic Olt, s-a desfășurat ședința Comitetului de Bazin Olt (C.B. Olt), prezidată de prefectul județului Vâlcea, Florian Marin, în calitate de președinte al C.B. Olt.
În deschiderea ședinței, președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, a apreciat că situația la A.B.A. Olt s-a schimbat în bine și l-a felicitat pe directorul administrației, Ștefan Prală, pentru lucrările de apărare împotriva inundaţiilor realizate în județul Vâlcea: pr. Luncavăț și afluenți sectorul Vaideeni – Popesti; Iazul Morților, oraș Băbeni; pr. Topolog, comuna Nicolae Bălcescu; pr. Urșani la Horezu, oraș Horezu; pr. Ursana la Olanu și la Stoilești, comunele Olanu, Stoilești; pr. Geamăna la Drăgoești, zona Buciumeni, aval pod DJ 678, comuna Drăgoești; pr. Luncavăț la Oteșani, zona Cârstănești, sector David-Cârjaliu, comuna Oteșani; pr. Sasca la Milcoiu, zona Ciutești-Tepșenari, comuna Milcoiu; pr. Valea Plopilor, comuna Vaideeni; pr. Luncavăț și afluenți sectorul Vaideeni – Horezu – Popesti; pr. Bistrița pe sectorul Costești – Băbeni, precum și pentru alte realizări ale instituției pe care o conduce.
Subiectul cel mai dezbătut în cadrul ședinței a fost ,,Realizarea programului de investiţii al A.B.A. Olt în anul 2018 şi propuneri privind execuţia lucrărilor de apărare împotriva inundaţiilor pentru anul 2019”, subiect apreciat de toți reprezentanții prezenți în sală, aceștia remarcând eforturile depuse de directorul Ștefan Prală și de echipa din cadrul A.B.A. Olt pentru realizarea într-un timp foarte scurt a lucrărilor de apărare împotriva inundaţiilor în tot Bazinul Hidrografic Olt.
Totodată, prezentarea celui de-al doilea subiect aflat pe ordinea de zi, respectiv Lucrările finalizate în cadrul investiţiei – „Fazarea proiectului WATMAN – sistem informațional pentru managementul integrat al apelor – Etapa I – POS Mediu 2007 – 2013”, a captat atenția celor prezenți, acest proiect fiind implementat în toate administrațiile bazinale de apă din țară, entități aflate în subordinea A.N. „Apele Române”. Obiectivul general al proiectului WATMAN la nivel naţional este reducerea riscului la inundații în zonele cele mai vulnerabile şi protecția împotriva inundațiilor a unui număr de 1,5 milioane locuitori.
De asemenea, reprezentanților primăriilor și consiliilor județene din Bazinul Hidrografic Olt care au adresat întrebări și solicitări pentru diferite lucrări de investiții, directorul Ștefan Prală le-a răspuns și le-a argumentat implicarea instituției în soluționarea priorităților, rugându-i, totodată, să colaboreze pentru rezolvarea problemelor.
În discursul său, prefectul județului Vâlcea, Florian Marin, și deputatul Vasile Cocoș l-au felicitat pe directorul A.B.A. Olt pentru numărul mare de lucrări derulate, finalizate sau aflate în curs de finalizare în tot Bazinul Hidrografic Olt în perioada în care acesta se află la conducerea instituției. Totodată, a fost apreciată buna colaborare dintre ABA Olt și administrația municipiului Râmnicu Vâlcea și cea a județului Vâlcea.
La rândul său, directorul Ștefan Prală a ținut să precizeze că aceste realizări au fost posibile numai printr-o muncă susținută în echipă, dar și cu ajutorul deosebit de prompt primit din partea Ministerului Apelor și Pădurilor, și în special a ministrului Ioan Deneș.
În același timp, directorul Ștefan Prală le-a mulțumit pentru colaborare și ajutor președintelui Consiliului Județean Vâlcea și primarilor localitaților în care ABA Olt a desfășurat lucrări.
La finalul ședinței, într-o notă lucrativă și optimistă, a fost prezentat programul investițional care va fi demarat anul viitor.
• Compartimentul de Comunicare, Relaţii cu Presa al ABA Olt