Biblioteca Județeană Vâlcea, participantă la prima ediție a „Opreşte-mă, la tine, Maramureş! Opreşte-mă în tine, anotimp!”


În perioada, 9-13 septembrie 2021, la Baia Sprie, județul Maramureș, s-a desfășurat prima ediţie a Taberei literare „Opreşte-mă, la tine, Maramureş! Opreşte-mă în tine, anotimp!”. Scriitorii, veniți din toate colțurile țării, s-au bucurat timp de câteva zile, de un program literar – artistic din care nu au lipsit lansări de carte, recitaluri de poezie, spectacole de muzică, tradiții și dansuri maramureșene. Organizatorii, Vasile Bele, Dragoș Gelu și Nelu Danci, au oferit oaspeților posibilitatea de a cunoaște frumusețea, istoria și cultura autentică din județul Maramureș.
Au încântat auditoriu cu muzică și dansuri populare Ansamblul Folcloric „Florile Chioarului”, din Săcălășeni, coordonat de Viorel Ungur, Ansamblul Folcloric „Jucăușii” coordonator prof. coregraf Maria Seraz, al Asociatiei Teodora Dănțăușa. Prezentă la evenimente, Zenovia Zamfir, reprezentanta Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” Vâlcea, a transmis mesajul managerului bibliotecii, conf. univ. dr. Remus Grigorescu. Cu această ocazie, organizatori au decernat instituției de cultură vâlcene, o diplomă și medalie „pentru promovarea culturii la nivel naţional şi internațional”.
Ineditul întâlnirii literare „întru cuvânt și gând”, l-a reprezentat lansarea cărților în mănăstirile maramureșene. Zenovia Zamfir a prezentat „În veșnicia unei clipe”, ediție îngrijită de Zenovia Zamfir și Alin Pavelescu în Altarul de vară al Mănăstiri Peri din Săpânța și „Amintiri ale măreţiei trecutului îngropat de veacuri – comuna Glăvile”, ediţie îngrijită de Adrian Constantin Catană, Maria Lica Catană, Zenovia Zamfir în Altarul de vară al Mănăstirii Chiuzbaia.