Bani pentru cercetarea experimentală


Potrivit unui comunicat oficial de presă, Ministerul Educaţiei lansează Competiţia 2013 pentru Programul Parteneriate în Domenii Prioritare, din cadrul Planului Naţional de Cerce­tare-Dezvoltare şi Inovare, PN II.

Ministerul va finanţa proiectele de cercetare experimentală şi dez­vol­tare tehnologică realizate în parteneriat şi concretizate prin realizare de pro­duse, tehnologii şi servicii inovative, menite să rezolve şi să implementeze soluţii la probleme complexe socio-economice, de prioritate naţională şi actualitate internaţională.

Vor fi susţinute financiar toate proiectele realizate de un parteneriat format din cel puţin două instituţii, persoane juridice din România, din care cel puţin una este organizaţie de cercetare de drept public sau privat şi cel puţin una întreprindere (are în obiectul său de activitate cercetarea și/sau dezvoltarea tehnologică), în sensul legislaţiei în vigoare din domeniul ajutorului de stat.

Din parteneriat pot face parte și alte instituţii legal constituite ce nu au cercetarea şi/sau dezvoltarea tehno­logică în obiectul de activitate, în calitate de parteneri. Aceste instituţii trebuie să participe cu contribuţie financiară proprie și nu pot solicita fonduri de la bugetul programului.

Bugetul competiţiei pentru anul 2013 este de 350.000.000 de lei. Pentru un proiect finanţarea maximă acor­dată de la bugetul programului este de 2.500.000 lei, la care se adaugă cel puţin 15% contribuţie financiară a partenerilor care nu sunt organizaţii de cercetare de drept public în sensul legislaţiei în vigoare din domeniul ajutorului de stat. Cererile de finanţare se depun prin intermediul platformei web – www.uefiscdi-direct.ro, până la data de 24 mai 2013.

Termenul limită de implementare al proiectelor acceptate la finanţare este 30 noiembrie 2015.