Azi începe Bursa de Turism Balnear


• a XII-a ediție a evenimentului are loc la Călimănești, Complexul Cozia și se desfășoară între 21 – 23 Septembrie 2016

Organizația Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR) organizează în perioada 21-23 septembrie, la Călimănești-Căciulata, în Complexul Cozia, cea de a XII-a ediție a Bursei și Forumului de Turism Balnear, eveniment specializat, cu participare națională și internațională. Bursa și Forumul de turism balnear se organizează anual, cu sprijinul membrilor OPTBR, în diferite stațiuni balneare din țară, în mod itinerant, pentru a oferi acestora posibilitatea să-și prezinte potențialul natural, infrastructura turistică și de tratament/spa/wellnes, serviciile, posibilitățile de agrement și de relaxare sau de cunoaștere a împrejurimilor. Anul acesta, manifestarea se află la cea de a XII-a ediție. Bursa și Forumul de turism balnear reprezintă totodată un bun prilej de dezbatere a unor probleme de importanță majoră pentru sectorul de turismul balnear, pentru investitori, pentru toți cei care acționează în domeniu (tur-operatori, sectorul medical, autorități locale, școli de turism, instituții de cercetare etc.).

Manifestarea are două componente:

• Bursa – un cadru expozițional, în cadrul căruia societăți de turism balnear și/sau firme și companii cu activități în domeniu (hotelieri, agenții de turism, producători/distribuitori de echipamente, produse și servicii pentru stațiunile balneare) își expun propria ofertă;
• Forumul – cu o agendă de prezentări ce atrag numeroși participanți, datorită selecției temelor expuse menite să răspundă nevoilor de informații și schimb de experiență.
Specialiști și formatori de opinie, manageri și lucrători în turism, din țară și din străinătate, asociații din turism, universități, alte instituții implicate în activitatea turistică, cu accent pe turismul de sănătate și balnear iau parte la eveniment. Manifestarea se bucură de susținerea Organizației Mondiale a Turismului (OMT) și a Asociației Europene a Stațiunilor Balneare (ESPA) în al căror calendar de evenimente este inclusă. De asemenea, se bucură de Patronajul și susținerea Autorității Naționale pentru Turism.