AURELIAN PAVELESCU – BINE AI REVENIT ÎN VÂLCEA! (1)


pavelescu_afis1S-a născut la 20 octombrie 1964 în comuna Lădeşti, judeţul Vâlcea. Este căsătorit şi are un copil. Căsătoria a fost oficiată la biserica Sfântul Ion din Municipiul Râmnicu Vâlcea.

A absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universităţii Bucureşti şi este profesor. A predat la liceul General Magheru din Râmnicu Vâlcea şi la Academia de Teatru şi Film din Bucureşti. A absolvit, de asemenea, Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti şi este avocat în Baroul Bucureşti. În cariera sa de avocat a apărat în cazuri celebre, precum cazul Banca Transilvania, cazul procurorului Alexandru Lele, victimă a regimului Iliescu-Năstase, a fost reprezentantul sindicatului din Petrom şi avocatul Societăţii Ziariştilor din România. Este autorul cărţii „Magistratura împotriva statului de drept” publicată în 2003, în care a dezvăluit corupţia din justiţie şi a denunţat existenţa SIPA, un serviciu secret de sorginte securistă care se ocupa de înscenări judiciare. În perioada 2004 – 2008 a fost deputat în Parlamen­tul României. Între 2006 şi 2010 a fost prim vicepreşedinte PNŢCD. Din 2010 şi până în prezent este preşedinte PNŢCD. Din 2010 este membru în Biroul Politic al Partidului Popular European, unde repre­zintă interesele României în faţa instituţiilor europene, având comunicare directă cu liderii care conduc Europa.

Aurelian Pavelescu este copreşe­dinte al Alianţei România Dreaptă (ARD). Este una dintre vocile cele mai puternice din România care apără drepturile cetăţenilor şi dezvăluie cu curaj actele de corupţie. Candidează în Colegiul nr. 2 Râmnicu Vâlcea Sud, unde, alături de locuitorii din partea de sud a râului Olănești, acesta trebuie să convingă și electoratul din localitățile Mihăești, Ocnele Mari și Băile Govora.

Sunt vâlcean

Candidez în Vâlcea pentru că sunt vâlcean. M-am născut într-o frumoasă comună din sud-vestul judeţului, comuna Lădeşti, acolo unde râul Cerna lasă amintiri de neşters în inima oricărui copil. Părinţii mei, dascăli de profesie, mi-au sădit în suflet credinţa în Dumnezeu şi mândria de a fi român. Pentru mine, acasă înseamnă tradiţia în care am crescut şi valorile pe care le-am deprins, purtându-le apoi prin lume.

Am făcut şcoala la Lădeşti şi Râmnicu Vâlcea, având şansa de a primi învăţătură de la mari profesori şi cărturari vâlceni. Dar fără profesorul meu de limba română, chiar tatăl meu, nu aş fi reuşit niciodată să câştig, în premieră pentru un elev din Vâlcea, olimpiada naţională de limba şi literatura română. Facultatea am făcut-o la Bucureşti. Am terminat Facultatea de Litere din cadrul Univer­sităţii Bucureşti şi m-am întors să predau în Râmnicu Vâlcea, la liceul General Magheru. După numai trei luni a venit revoluţia şi am făcut parte din grupul de tineri care a participat la evenimentele de atunci.

CONTINUARE…