Au furat din acelaşi supermarket


Duminică, 12 august, în jurul orei 12.15, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea au fost sesizaţi de către angajaţii de pază ai unui supermarket cu privire la faptul că o persoană de sex masculin a fost surprinsă în timp ce sustrăgea mai multe bunuri din respectiva unitate comercială. Oamenii legii s-au deplasat la faţa locului şi au constatat că persoana în cauză se numeşte Gheorghe B., are 20 de ani şi provine din oraşul Tălmaciu, judeţul Sibiu. Aceasta a trecut pe lângă casele de marcat, „uitând” în mod intenţionat să achite contravaloarea a două becuri halogen auto, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 96 lei.

La un interval de aproximativ 15 minute, reprezentanţii aceleiaşi societăţi comerciale au sesizat poliţiştii cu privire la identificarea a încă două persoane de sex feminin, care au sustras bunuri de pe rafturi. În urma verificărilor efectuate de poliţişti, au fost identificate Carmen Z., de 30 ani şi Florica Z., de 60 ani, ambele domiciliate în oraşul Băile Olăneşti. Acestea au sustras produse alimentare, cosmetice şi obiecte de îmbrăcăminte în valoare de 258,53 lei, trecând de casele de marcat fără să achite contravaloarea bunurilor. S-au întocmit procese-verbale de constatare a infracţiunii flagrante, bunurile fiind predate reprezentantului societăţii comerciale, urmând ca cercetările pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat să fie finalizate de către lucrătorii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale.

Poliţia recomandă tuturor administratorilor societăţilor comerciale să instruiască personalul pe linia prevenirii furturile de pe rafturi şi să monteze sisteme de supraveghere video.