Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

12 august 2020

Aparatul Real Time PCR ajunge la Vâlcea. Când se vor putea face primele teste?


După cum conducerea Consiliului Județean Vâlcea a anunțat în cursul zilei de marți, 28 aprilie, spațiile pentru găzduirea aparatului Real Time PCR (și a laboratorului aferent acestuia) amenajate la Spitalul nr. 2 din Râmnicu Vâlcea erau aproape pregătite pentru primirea marelui „oaspete”. În acest sens, tot marți, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, și directorul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, Dan Ponoran, au fost prezenți la această unitate spitalicească pentru a verifica stadiul lucrărilor de amenajare a spațiilor în care va funcționa laboratorul biologic de testare a pacienților suspecți de infectare cu noul coronavirus.
În acest sens, am aflat că aparatul Real Time PCR va ajunge la Vâlcea chiar în orele următoare, în seara aceasta de 29 aprilie sau mâine-dimineață (30 aprilie). Totuși, vâlcenii trebuie informați că aparatul nu va fi funcțional imediat deoarece acesta presupune o întreagă infrastructură ale cărei «piese» trebuie să fie interconectate. Din informațiile noastre, aparatul va putea fi folosit pentru testarea vâlcenilor după 10-14 de la momentul în care va ajunge în județul nostru (deci, undeva în jurul datei de 10 mai). Mai este vorba și despre instruirea personalului care va lucra cu modernul aparat, și acest aspect urmând să necesite câteva zile, poate chiar o săptămână. Oricum, ideea este că undeva către mijlocul lunii mai Vâlcea ar urma să se afle pe lista scurtă a județelor în care se vor efectua astfel de teste.
„Am verificat personal spațiile în care va fi montat aparatul pentru testare SARS-CoV-2. În această locație, pe care Consiliul Județean Vâlcea a dat-o în administrarea Spitalului Județean Vâlcea, va fi amenajat un laborator biologic specializat, unde vor fi montate toate componentele necesare aparatului de testare Real Time PCR. Mulțumesc angajaților spitalului cu ajutorul cărora se realizează aceste lucrări de amenajare a viitorului laborator de testare. Ne preocupă sănătatea vâlcenilor și vom continua să sprijinim spitalele vâlcene pentru a depăși cu bine această perioadă complicată”, a declarat Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea, în cursul zilei de 28 aprilie, după vizita derulată la Spitalul nr. 2 din Râmnicu Vâlcea.

Etichete: , , , ,

Poți comenta aici

Alte articole de la Eveniment