ANSVSA a dat amenzi de 26.000 lei
Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au efectuat 2.000 de controale în unităţile din industria agroalimentară, în perioada 1 – 7 iulie 2011, aplicând 27 de amenzi, în cuantum de 26.000 lei şi 27 de avertismente, se arată într-un comunicat al ANSVSA.
Unităţile din industria agroalimentară controlate desfăşoară activităţi în domenii de activitate diverse precum fabricarea produselor de morărit, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, precum şi unităţi de depozitare pentru produse alimentare, seminţe, legume şi fructe.
Controlul unităţilor a vizat în principal aspecte privind condiţiile de igienă precum şi de funcţionare a unităţii, calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, controlul dăunătorilor.
De asemenea, în cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe, conform procedurilor şi a Programului de supraveghere şi control pentru anul 2011, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise, precum şi teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.