Andreea Adespii se alătură celor cinci jucătoare de la SCM Râmnicu Vâlcea convocate la națională


După cum vă informam anterior, în perioada 20-23 octombrie, lotul echipei naționale de handbal feminin se reunește la Cluj-Napoca pentru a efectua un stagiu centralizat de pregătire în vederea participării la Campionatul Mondial. Întrecerea sportivă se va desfășura în Japonia, în perioada 30 noiembrie – 15 decembrie. Pentru această acțiune, selecționerii echipei naționale, Thomas Ryde și Costică Buceschi, au convocat doar handbaliste de la cluburi din întrecerea internă românească.
Așa cum s-a întâmplat și la ultima acțiune a echipei naționale feminine, cu prilejul celor două partide pe care tricolorele le-au susținut recent în preliminariile Campionatului European din 2020, campioana SCM Râmnicu Vâlcea, Corona Brașov CSM București au cele mai multe jucătoare convocate. Inițial, SCM avea convocate cinci jucătoare: Yulya Dumanska, Diana Ciucă (ambele portari), Cristina Florică (extremă stânga), Mădălina Zamfirescu (centru), Raluca Băcăoanu (pivot). Ulterior, antrenorii lotului național au decis să o convoace în lotul tricolor și pe Andreea Adespii (foto alăturat). În ultimul meci oficial al echipei noastre, cel câștigat în Insulele Feroe, municipalele Raluca Băcăoanu și Andreea Adespii Molnar, fiecare cu câte patru goluri, au marcat împreună aproape o treime din golurile României.
Până la acțiunea de pregătire a echipei naționale, cele mai multe dintre jucătoarele convocate vor evolua, pentru echipele lor de club, în partidele pe care acestea le dispută în cupele europene. Reamintim că SCM Râmnicu Vâlcea va disputa sâmbătă, 19 octombrie, cel de-la treilea meci în Grupa C din Liga Campionilor. Cu începere de la ora 20.00, echipa noastră va susține un meci foarte dificil, pe terenul puternicei grupări muntenegrene Buducnost Podgorica.
Sursă foto: SCM Râmnicu Vâlcea