Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

16 septembrie 2021

Amalia Huţan, actriţa Teatrului Anton Pann, prezentă la Gala Tânărului Actor „Hop”- Costineşti 2013


După ce, în anul 2011, trei actriţe ale Teatrului Anton Pann – Maria Salcă, Ada Stef şi Ioana Livia Predescu au reprezentat Teatrul Anton Pann la Gala Tânărului Actor, eveniment care a avut loc la Mangalia, Ioana Livia Predescu obţinând  la secţiunea grup, premiul pentru cel mai bun spectacol, iată că şi în acest an Teatrul Anton Pann este prezent prin participarea actriţei Amalia Huţan.

În organizarea UNITER, în perioada 4-8 septembrie, la Costineşti are loc cel mai important eveniment teatral dedicat tinerilor actori aflaţi la început de carieră – Gala Tânărului Actor – Hop!, ediţia a XVI-a.

Imediat după terminarea Facultăţii de Teatru şi Televiziune a UBB din Cluj Napoca – clasa Miklós Bács, Amalia Huţan vine la Rm Vâlcea. Din 2012 face parte din colectivul Teatrului Anton Pann. Ea participă la Gala Tânărului Actor HOP 2013, la secţiunea individual, cu monologul Medeea Redux, de Neil LaBute, iar la proba impusă, actriţa Samantha Morton din filmul The Libertine.

În interviul din revista de cultură Agenda LiterNet, din august, Amalia Huţan aminteşte de profesorii ei cărora le mulţumeşte şi spune că nu ar fi reuşit dacă nu ar fi avut şansa să-i întâlnească pe  Vlad Massaci, Cristi Juncu, Cosmin Ardeleanu şi Adrian Roman. La Teatrul Anton Pann a fost distribuită în aproape toate spectacolele din stagiunea 2012-2013. Spectatorii au remarcat-o încă de la debutul ei pe scena Teatrului Anton Pann, în Revizorul de Gogol, rolurile în care a fost distribuită reuşindu-i cu succes: Aproape (Almost, Maine) de John Cariani, pe scurt: CARAGIALE după I.L. Caragiale, Visul unei nopţi de vară de William Shakespeare şi Trilogia Belgrădeană de Biljana Sbrljanovic. Cu energia pe care o are suntem convinşi că Amalia Huţan va atrage atenţia juriului prezent la acest eveniment. Îi dorim mult, mult succes.

O altă actriţă, Diana Roman, care s-a format de mică pe scena Teatrului Anton Pann, acum absolventă de UNATC, este şi ea prezentă la Gala Tânărului Actor „Hop” de la  Costineşti. Participă la secţiunea grup, în spectacolul Pisica verde, de Elise Wilk, şi la proba impusă Marylin Monroe.

La fel, în interviul din revista de cultură Agenda LiterNet, Diana Roman îşi aminteşte cu plăcere de primul rol pe care l-a avut în teatru, Soldatul Svejk în regia lui Dan Micu. Nu uită că prima întâlnire importantă şi marcantă în acelaşi timp, „a fost cea cu TATA, regizorul Adrian Roman. El e idolul şi idealul meu principal de OM. Şi Dan Micu”. Pentru că şi-a dorit de mică să fie actriţă îi dorim mult succes, fiind convinşi ca aşa cum a reuşit să se remarce până acum, prestaţia ei va fi remarcată şi de juriu. Pe amândouă, pe Amalia şi pe Diana, le aşteptăm acasă cu mare drag să ne încânte in spectacolele în care joacă şi vor juca. Succes, fetelor!

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized