Cocktail de ciuperci pentru întărirea sistemului imunitar


„Regele ciupercilor”, „Ciuperca Nemuririi” şi „Ciuperca Dansatoare” sunt componentele unui supliment nutritiv destinat întăririi sistemului imunitar al organismului împotriva răcelilor şi reducerea simptomelor alergiilor.

„Sistemul imunitar este o reţea de celule, ţesuturi şi organe, care lucrează împreună pentru a apăra organismul împotriva «invadatorilor» externi – microbi, bacterii, micro-organisme, fungi etc. Prima linie de apărare constă în alegerile pe care le facem zilnic legate de stilul de viaţă. Însă, simpla alimentaţie nu este suficientă, iar aici intervin suplimentele nutritive”, conform dr. Eduard Bolohan, medic specialist, reprezentant medical al Novadiet.

Novitake, păvază contra răcelii sau alergiilor

Novitake, produs de compania Novadiet, este indicat în întărirea sistemului imunitar împotriva răcelilor şi reducerea simptomelor alergiilor. Se diferen­ţiază de produsele destinate întăririi imunităţii prin compoziţia bogată în ciupercile medicinale – Maitake, Shiitake şi Reishi.

1. Maitake, supranumită „ciuperca dansatoare”, fiindcă se spune că, în Antichitate, cine o găsea dansa de bucurie,  datorită faptului că putea fi schimbată cu greutatea ei în argint, este un stimulant natural al imunităţii organismului uman. În plus, ea se remarcă şi prin activitatea antitumorală, reducerea nivelului glicemiei şi prin efectul hipotensiv.

2. Reishi, numită şi, „ciuperca nemuririi, marele protector imunitar, spiritual şi mintal” ajută la curăţarea organismului de toxine, inclusiv a ficatului, îmbunătăţind astfel funcţia hepatică şi la consolidarea imunităţii. Polizaharidele existente în ciuperca Reishi stopează creşterea tumorilor maligne şi reduc efectele secundare ale chimioterapiei. Ea era utilizată de vechea farmacopee chinezească cu multe secole înainte de Hristos.

3. Shiitake, care mai este numită de asiatici şi „Regele ciupercilor”, este responsabilă cu întărirea sistemului imunitar, având de asemenea şi proprietăţi antibacteriene şi antivirale.

La fel ca şi în cazul ciupercilor Maitake şi Reishi, Shiitake este folosită în terapia pacienţilor cu cancer.

Novitake se prezintă sub formă de fiole, uşor de administrat, fie simple, fie diluate cu apă sau suc de fructe.

Alte „trucuri”  pentru a „păcăli” diversele boli

Alimentaţie echilibrată. În cazul în care din ali­mentaţie lipsesc fructele şi legumele, sunt recoman­date multivitaminele sau alte suplimente alimentare.

Aveţi grijă de digestie. Imunitatea are de suferit dacă sistemul digestiv nu funcţionează corect. Pentru o bună digestie şi rezistenţa la factorii de mediu puteţi apela la probiotice.

Evitaţi situaţiile stresante, deoarece acestea contribuie la slăbirea imunităţii.

Respectaţi orele de somn. În lipsa odihnei suficiente, corpul nu este pregătit să facă faţă stresului zilnic. De aceea, se recomandă un somn de 7 – 9 ore pe noapte.

Mişcare zilnică. Studiile arată că exerciţiile fizice zilnice sporesc activitatea celulelor responsabile de sistemul imunitar.