Alte coșuri necurățate, ALTE DRAME ÎN VÂLCEA!


Sâmbătă noaptea, la ora 02.12, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Leleasca, județul Olt.
„Până la stingerea incendiului, a ars funinginea din interiorul coșului de fum. De asemenea, a fost degradat coșul de evacuare a fumului și gazelor fierbinți. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este  necurăţarea coşului de funingine”, informează reprezentanții ISU Vâlcea.
În aceeași zi, la ora 21.53, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în municipiul Râmnicu Vâlcea, strada Poenari.
„Până la stingerea incendiului, a ars funinginea din interiorul coșului de fum. De asemenea, a fost degradat coșul de evacuare a fumului și gazelor fierbinți. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este  necurăţarea coşului de funingine. Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, trebuie respectate următoarele reguli: verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii; coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare; coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea)”, reiese din raportul oficial al ISU Vâlcea.
Sursă foto: Arhivă
Material realizat cu sprijinul ISU Vâlcea