Du-te la...
Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

19 februarie 2020

Actor de la Teatrul „Anton Pann”, la TIFF 2019


Începe TIFF-ul, cel mai important festival de film est-european și primul festival internaţional competitiv de film de lungmetraj din România. La Cluj, timp de o săptămănă, în perioada 31 mai – 9 iunie, va fi sărbătoare. Programul celei de-a 18-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, include peste 200 de titluri venite din întreaga lume. Printre ele se numără și filmul „Romanian Tradition”, un scurtmetraj în regia cunoscutului actor și prezentator, Pavel Bartoș. Comedia pe care o semnează este bazată pe o întâmplare reală, petrecută la o nuntă sătească. Din distribuție fac parte, alături de Pavel Bartoș, nume consacrate ale cinematografiei românești precum: Adrian Titieni, Alexandru Papadopol, Elvira Deatcu, Alexandru Ion, Ruxandra Maniu și Vladimir Purdel, actor de la Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea.
Patru ani la rând, actorii: Mădălina Ciotea, Cătălin Vieru, Vlad Bîrzanu și Reko Sasz, au reprezentat cu cinste, numele Teatrului Anton Pann la TIFF, în cadrul programului „10 pentru film”. Mai adăugăm și numele unei alte actrițe, Simona Arsu, cea care a jucat în filmul lui Nae Caranfil, „6,9 pe scara Richter” prezentat în premieră pe scena acestui festival.

Colaborări cu regizori de renume

Acum, un alt actor, Vladimir Purdel, ne face cinstea de a urca pe scena acestui festival în filmul regizat de Pavel Bartoș „Romanian Tradition”. Poate vă întrebați cine este Vladimir Purdel? Este un tânăr actor extrem de talentat. Născut în 1989 la Alexandria, Vladimir a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București. S-a remarcat după băncile facultății, în anul 2012 primind Premiul de interpretare pentru cel mai bun rol principal masculin la Festivalulului Internaţional Studențesc de Teatru, Film și Fotografie „Hiperion Stud Fest 2012” pentru rolurile Marvin și Stu din spectacolul California Suite, regia Tudor Lucanu. A avut și are colaborări cu alte teatre din țară. Până acum a avut diverse roluri și în filme: „Nu ati vazut-o pe Amalia?”; „Caliban si Prospero”, regia Adrian Bulboaca; „Gloria”, regia Mara Ionescu; „Lumea e a mea”, regia Nicolae Constantin; „Offstage”, regia Andrei Huțuleac.
Din anul 2017 este actor al Teatrului Anton Pann din Râmnicu Vâlcea și până acum l-ați urmărit în următoarele spectacole: „Nerium Parrk” de Josep Maria Miró, regia şi scenografia Tudor Lucanu; „Ubu rege” regia, Tudor Lucanu; „TNT” un spectacol de improvizaţie exploziv realizat de Mihaela Sîrbu; „Portofele Virtuale”, regia David Schwartz și „Emisie – Titanic Vals” regia Matei Lucaci Grunberg. După prezentarea de la TIFF 2019, filmul lui Pavel Bartoș „Romanian Tradition”, în care joacă și Vladimir Purdel, va putea fi urmărit și în cinematografele din România. Succes, Vladimir, așteptăm să vedem filmul, dar să te vedem și în reprezentațiile de pe scena Teatrului Anton Pann!

Maria Daniela ȘTEFĂNESCU

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Eveniment