Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

24 ianuarie 2021

Acţiuni cultural- sociale desfăşurate de Liga Femeilor Creştine Ortodoxe Vâlcea


Cu binecuvântarea Înalpresfinţitului Arhiepiscop Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului,în perioada 19- 21 octombrie 2018, în judeţul Vâlcea s-a desfăşurat manifestarea „Întru iubire, unire și comuniune’’. Evenimentul este dedicat aniversării Centenarului Marii Unirii de la 1 Decembrie 1918 și a fost organizat în parteneriat de Liga Femeilor Creştin Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului, Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” Vâlcea şi Clubul de Presă din Valea Jiului.
Vineri, 19 octombrie, la Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” şi „Binecredinciosul Împărat Justinian cel Mare” din satul Suieşti, comuna Stăneşti, judeţul Vâlcea, localitatea natală a patriarhului Justinian Marina, s-a ţinut un moment de reculegere în memoria ostaşilor români din toate timpurile care şi-au jerfit viaţa pe câmpurile de bătălie precum şi în memoria celui ce a fost numit în unele scrieri „Un Apostol al neamului românesc’’, Patriarhul Justinian Marina. La final, părintele stareţ Antim a donat alimente pentru acţiunile sociale ce vor fi desfăşurate de Liga Femeilor în căminele sociale.
Sâmbătă, 20 octombrie, la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Zătreni, acolo unde se află şi părintele Iov Pătraşcu, a avut loc acţiunea social -culturală ‘’Întru iubire, unire şi comuniune’’. Membri delegaţiei din Valea Jiului au vizitat mănăstirile Horezu, Bistriţa, Ostrov şi Cozia. De buna desfăşurare a programului s-a ocupat Zenovia Zamfir de la Liga Femeilor Creştin Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului şi doamna Angela Dumitraşcu preşedinta Clubului de Presă din Valea Jiului.

Etichete: , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Actualitate