AVERTISMENT DIRECT la adresa prefectului Fârtat: „Cine organizează alegeri la Scundu se pricopsește cu dosar penal pentru abuz în serviciu!”


Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a propus Ministerului Afacerilor Interne organizarea, în data de 20 iunie 2021, a alegerilor locale parțiale pentru primari în circumscripțiile electorale în care, potrivit informațiilor furnizate de instituțiile prefectului funcția este vacantă. În listă este inclusă și comuna Scundu.
„Conform propunerii transmise de AEP, perioada electorală va începe în data de 16 mai 2021. Totodată, candidaturile pentru funcția de primar vor putea fi depuse în perioada 21 – 31 mai 2021, iar campania electorală va începe în data de 5 iunie 2021. Lista localităților în care vor avea loc alegeri locale parțiale pentru primari în data de 20 iunie 2021 nu este încă definitivă, aceasta putând fi actualizată până la adoptarea hotărârilor Guvernului privind organizarea scrutinului, în funcție de informațiile noi ce vor fi comunicate de instituțiile prefectului”, a anunțat AEP.
Invalidat după scrutinul din toamna trecută pe care l-a câștigat detașat, social-democratul Dumitru Blejan a deschis un proces pe această temă care ar face imposibilă din punct de vedere legal organizare alegerilor parțiale anunțate de AEP: „Există un proces pe rol iar în data de 14 mai 2021 este programat cel de-al doilea termen. Prin avocatul meu, am informat atât Autoritatea Electorală cât și Instituția Prefectului Vâlcea. Din câte știu eu, legea din această țară interzice organizarea unui astfel de scrutin până la o decizie finală, iar noi suntem încă în plin proces. Dacă se va ajunge la alegeri, anunț public că-i fac plângere penală prefectului pentru abuz în serviciu și știu un caz care s-a lăsat chiar cu pușcărie pentru o astfel de infracțiune…”.