A fost lansat concursul de creație literară „RESPECT FAȚĂ DE PATRIE”


În spiritul apărării, promovării, păstrării identităţii și a valorilor naţionale, Muzeul Memorial „Nicolae Bălcescu” din comuna vâlceană cu același nume și Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vâlcea, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul”, Societatea Tinerilor Creatori și Artiști și Liceul „George Țărnea” Băbeni, au lansat concursul de creație literară intitulat „Respect față de patrie”, ediţia a III-a. Acesta este un concurs care se adresează elevilor şi profesorilor de pe întreg teritoriul țării, pasionaţi de istoria, cultura şi patrimoniul naţional.
Creațiile literare vor fi trimise împreună cu fișa de înscriere până la data de 24 noiembrie 2020 prin e-mail la adresa: memorialulbalcescu@yahoo.com și studiocreatie3@yahoo.com.
Se vor acorda trei premii pentru elevi (premiul I; II; III și trei mențiuni); trei premii pentru profesori (premiul I; II; III și trei mențiuni); trofeul concursului, diplome de participare. Toate lucrările premiate vor fi publicate în revista muzeului. Câștigătorii vor fi invitați să participe la festivitatea de premiere, ce va avea loc la Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea în data de 4 decembrie 2020, ora 11.00. Coordonatorii acestui proiect sunt prof. Ionuț Săraru – muzeograf și prof. Mihaela Deaconu – secretar literar.
În context sunt de amintit vorbele rostite de istoricul și revoluționarul Nicolae Bălcescu în urmă cu 170 de ani: „Istoria este cea dintâi carte a unei naţii. Într-însa ea îşi vede trecutul, prezentul şi viitorul. O naţiune fără istorie este un popor încă barbar şi vai de acel popor care şi-a pierdut religia suvenirurilor”.

Posting....