A apărut O NOUĂ METODĂ DE ÎNȘELĂCIUNE! Țeapa din LOZUL NOROCEL


Angajații Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea ne-au adus la cunoștință, zilele trecute, o informație despre care locuitorii județului nostru trebuie să afle în număr cât mai mare. Nu de alta, dar probabil nu sunt prea mulți vâlceni care doresc ca, din «fericiții câștigători» ai unui premiu să se transforme, peste puțin timp, în persoane care au fost înșelate de niște escroci!
Astfel, în zilele de 16 și 17 septembrie 2021, polițiștii vâlceni au derulat activități de prevenire a persoanelor care ar putea deveni victimele infractorilor, prin folosirea acestora a diferitor metode de a-i înșela, mai ales atunci când doresc să câştige uşor sume mari de bani. În acest context, polițiștii au purtat discuții cu cetățenii, mai ales cu persoanele în vârstă despre metoda cu care sunt abordați de către înșelători și au postat afișe de informare în acest sens.

Cum se desfășoară escrocheria?

„Poliţia Vâlcea atrage atenţia cetăţenilor din Râmnicu Vâlcea, în special persoanelor vârstnice, să nu cadă în capcanele întinse de escrocii care folosesc o nouă metodă de înșelăciune, cu lozuri în plic false, ce promit câștiguri în autoturisme. Dacă vreți să cumpărați un loz în plic este bine să stiți că cel original oferă doar bani. Orice alt premiu este un fals. Ca să fiți siguri că aveți un tichet bun, cumpărați-l direct de la o agenție. Pentru a evita să nu fiți înselați de persoanele care vă abordează și vă propun să le dați o sumă de bani pentru un loz câștigător, refuzați oferta și sunați la poliție”, au anunțat polițiștii vâlceni cu privire la această nouă metodă de înșelăciune.
Sursă foto și text: IPJ Vâlcea