86 de elevi din Vâlcea au boicotat prima probă a Evaluării Naționale


Luni, 15 iunie 2020, s-a desfășurat prima probă scrisă a Evaluării Naționale pentru aproximativ 172.000 de elevi, la nivelul întregii țări. În județul Vâlcea, 2.927 de absolvenți ai clasei a VIII-a s-au înscris la examenul de Evaluare Națională (sesiunea 2-27 iunie 2020).
La proba scrisă de Limbă și literatură română au fost prezenți 2.841 de candidați, iar 86 de elevi nu s-au prezentat la examen. Proba de luni s-a desfășurat fără incidente deosebite: nu au fost cazuri de elevi cu temperatura peste maximul admis (37,3 grade Celsius), de elevi care au sustinut examenul cu subiecte de rezervă, nu s-a înregistrat niciun caz de tentativă de fraudă sau de elevi eliminați din examen. Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română au fost publicate, în aceeași zi, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro (adică luni, la ora 15.00).

Urmează un hop și mai mare!

Următoarea probă va avea loc miercuri, 17 iunie (Matematică), iar ultima probă, la Limba și literatura maternă, va fi susținută joi, 18 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă. Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14.00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16.00-19.00) și 23 iunie (în intervalul orar 8.00-12.00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de Presă al IȘJ Vâlcea