La Primăria Râmnicului, din cauza «majoritarilor», ședințele de Consiliu Local AU INTRAT ÎN VACANȚĂ


Ceea ce se zvonea și chiar se pregătea încă de acum două zile a devenit realitate astăzi, 5 februarie 2021! Ședința extraordinară a Consiliului Local Râmnicu Vâlcea, care cuprindea puncte de pe ordinea de zi a ședinței ordinare care nu s-a desfășurat la finalul lunii ianuarie, a fost, la rândul ei, lăsată în… aer. Aceeași fragilă majoritate a consilierilor liberali și USR-PLUS a făcut imposibilă desfășurarea fiecăreia dintre cele două ședințe. La ordinară, acești consilieri s-au abținut la toate punctele de pe ordinea de zi (din cauză că au avut o consilieră căreia i s-a refuzat participarea online la ședință și astfel «Puterea» din Consiliul Local nu putea forma majoritatea), iar la extraordinara de astăzi au boicotat ședința din cauză că au avut cel puțin doi consilieri lipsă!
Lipsa celor doi consilieri, ambii de la PNL, este cât se poate de… (ne)justificată! Virgil Pârvulescu și Grigore Crăciunescu sunt acum plecați în vacanțe în țări străine (primul la plajă (probabil) în Egipt, iar celălalt la ski în Bulgaria). Electoratul râmnicean este cel care trebuie să decidă dacă lipsa celor doi consilieri a fost justificată și… să țină minte pentru viitoarele alegeri locale!
Indiferent cum ar fi, cert este că, din cauza acestor «frecușuri» din Consiliul Local, râmnicenii sunt cei care, de departe, au cel mai mult de pierdut. Pe ordinea de zi se aflau propuse pentru a se dezbate puncte foarte importante, unele de maximă utilitate pentru râmniceni, puncte care deja fuseseră amânate la finalul lunii ianuarie.

Liderul consilierilor USR-PLUS dă vina pe… lipsa de digitalizare!

Prin intermediul unui comunicat de presă, liderul consilierilor USR-PLUS din Consiliul Local al Râmnicului, Andrei Gheorghiu, a prezentat un punct de vedere prin care a încercat să justifice lipsa de la ședința ordinară a colegilor săi liberali, dar și să acuze instituția condusă de Mircia Gutău că nu a implementat digitalizarea ședințelor de Consiliu Local. În rândurile de mai jos vă prezentăm cele mai importante opinii ale USR-istului Andrei Gheorghiu pe marginea acestui subiect:
„Rând pe rând, primăriile din întreaga țară, de la cele de sector din București, la cele ale orașelor mari precum Cluj-Napoca, Craiova, Timișoara și până la cele de comună precum Bodești (jud. Neamț), Sâncraiu de Mureş sau Fărău (jud. Alba) s-au adaptat noilor condiții și au început să își desfășoare ședințele de Consiliu Local și prin mijloace electronice. În municipiul Râmnicu Vâlcea nu este posibil acest lucru! Digitalizarea primăriei a fost o tema comună de campanie, atât a Partidului Național Liberal cât și a Alianței USR-Plus. Susținem cu tărie acest proiect, nu numai pentru beneficiile evidente, de facilitare a relației între cetățeni și administrația locală, cât și pentru transparență și eliminarea birocrației ce vin odată cu el.
Considerăm inadmisibil faptul că, la aproape 1 an de la primele cazuri confirmate de COVID-19 în România, primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea nu a implementat un sistem care să permită participarea în regim on-line a consilierilor locali la ședințele comisiilor de specialitate și ale Consiliului Local. Mai mult, denunțăm public însărcinarea pe care domnul primar o impune angajaților din primărie, ca, la fiecare ședință de Consiliu Local, aceștia să părăsească instituția și să se alăture consilierilor locali, la Filarmonică. Totodată, perseverența primarului de a convoca ședințele Consiliului Local în sala Lahovari, obligă conducerea Filarmonicii să suspende sau să amâne repetițiile din sala și menține personalul TESA al Filarmonicii captiv în cadrul ședințelor. Mijloacele electronice există, fiecare consilier local a primit, după depunerea jurământului, o tabletă și o cartelă SIM. Pentru ce, dacă nu pentru a ne folosi în activitatea din consiliu?
Schimbările mari se fac cu pași mici. Ceea ce acum poate părea redundant, conduce la o mică schimbare a opticii administrației primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea care să fie benefică, pe viitor, tuturor.
Schimbarea începe cu noi! Vom promova și vom milita în continuare pentru orice proiect ce are ca rezultat final eficientizarea și transparentizarea actului administrativ local. Vom continua să punem pe primul loc interesele comunității, nu ale unui primar vremelnic. Refuzăm să rămânem captivi unui sistem învechit, îngreunat de metehne vechi și fără viziune pentru orașul nostru!”.