Poliția, în acțiune


„Bețivii de week-end”, un serial de mare succes pe străzile Vâlcii
Poliția informează că sâmbătă a.c., numitul N. Ionel, de 62 ani, din Municipiul Galaţi, judeţul Galaţi, a condus un autoturism pe Drumul Naţional 67, având o alcoolemie de 0,87 mg/l în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Horezu unde i-au fost recoltate 2 probe biologice de sânge. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută şi pedepsită de art. 336 Cod Penal. În seara aceleiași zile,în jurul orelor 20.35, P. Tony, de 39 de ani, a condus un autoturism pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, având o alcoolemie de 0,77 mg/l în aerul expirat. A fost transportat la Spitalul Judeţean Vâlcea unde i s-au prelevat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută şi pedepsită de art. 336 Cod Penal. În aceeași zi de sâmbătă, A. Dumitru, de 53 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, a condus un autoturism pe strada tineretului, având o alcoolemie de 0,91 mg/l în aerul expirat. A fost transportat la Spitalul Judeţean Vâlcea unde i s-au prelevat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută şi pedepsită de art. 336 Cod Penal.

Conducere cu permisul suspendat
Vineri a.c., în jurul orei 19.15, C. Cristian, de 34 de ani, din localitatea Bujoreni, a condus un autoturism pe raza municipiului Rm. Vâlcea, având dreptul de a conduce suspendat. Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice având permisul de conducere suspendat.

Accident uşor
Sâmbătă după-amiază, în jurul orei 14.10, D. Ciprian, în vârstă de 35 ani a condus un autoturism din direcţia Piteşti către Sibiu. Când a ajuns pe str. Calea Bucureşti, datorită vitezei excesive, a derapat, a lovit o bordura pe partea dreapta a sensului sau de deplasare, apoi a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus din sens opus de S. Gabriel, de 50 ani din oraşul Topoloveni, judeţul Argeş. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a numitului S. Gabriel, diagnostic : ,, Traumatism cranian minor nivel zero, contuzie cot stâng, contuzie indirectă coloana cervicală’’. Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută şi pedepsită de art. 196 alin. 2 si 3 din Cod Penal.

Alți hoți de lemne, prinși de Poliție
Sâmbătă seara, în jurul orei 19.05, a fost depistat Ş. Constantin. Acesta a transportat cu un autovehicul 2.530 m.c. material lemnos specia gorun, carpen şi ulm, fără a deţine documente de provenienţă. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform art. 19 alin. 1 din Legea 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat.