5 iunie 2020 – Ziua Mondială a Mediului; Este timpul pentru Natură!


Ca în fiecare an, pe data de 5 iunie, sărbătorim Ziua Mondială a Mediului. Instituită încă din anul 1972 de Adunarea Generală a Națiunilor Unite, această zi constituie un prilej pentru a atrage atenția asupra protejării mediului înconjurător. Astfel, se reamintește omenirii cât de grave pot deveni lucrurile dacă nu se manifestă grijă pentru patrimoniul natural.

Prin evenimentele recente, precum incendiile din pădurile amazoniene din Statele Unite ale Americii și Australia, invazia de lăcuste din Africa de Est, iar acum pandemia, natura ne transmite un mesaj: pentru a avea grijă de noi înșine, trebuie sa avem grijă de natură!

În 2020, tema Zilei Mondiale a Mediului este biodiversitatea, un ultim apel disperat pentru a combate pierderea de specii de plante și animale, cauzată de activitățile umane.

Este timpul să conștientizăm, să acționăm pentru natură, să reconstruim ecosistemele, mai bine, pentru noi și pentru planetă! Este timpul pentru Natură!

Pe adresa office@apmvl.anpm.ro, copiii sunt așteptați cu desene sau picturi în care să surprindă frumusețea naturii. Toate lucrările semnate și având titlul „Ziua Mondială a Mediului”, vor fi postate apoi pe pagina proprie de facebook.

Material realizat cu  sprijinul Departamentului Comunicare al APM Vâlcea