28 mai 2020 – Ziua Eroilor în garnizoana Râmnicu Vâlcea


Potrivit Decretului-lege nr. 1693 din 4 mai 1920, s-a stabilit ca Ziua Eroilor să fie sărbătorită în fiecare an cu prilejul zilei Înălţării Domnului.
În actualul context al crizei generate de pandemia noului coronavirus SARS-CoV-2, nu a fost posibilă organizarea unei ceremonii militare şi religioase aşa cum am fost obişnuiţi în anii trecuţi şi cum tradiţia o impune.
Cu toate acestea, comandantul garnizoanei Râmnicu Vâlcea, colonel ing. Cristian-Gabriel Arinton, împreună cu militari din cadrul Centrului de Perfecționare Geniu și EOD „Panait Donici” au depus două coroane de flori, atât la Cimitirul Eroilor „Cetăţuia”, cât şi la mormântul Sublocotenentului (pm) Remus Brânzan, primul militar român care şi-a pierdut viaţa într-un teatru de operaţii după anul 1990.
După oficierea slujbei religioase, comandantul garnizoanei Râmnicu Vâlcea, a dorit să menţioneze faptul că trebuie să le fim recunoscători în fiecare zi, celor care şi-au pierdut viaţa pentru a ne asigura nouă libertatea şi pacea actuală. De asemenea, pe familia eroului Sublocotenent (pm) Remus Brânzan, a asigurat-o de sprijinul permanent oferit de către militarii instituţiei pe care o conduce.
Cinste şi onoare memoriei eroilor neamului românesc!
• Foto și text: Lt. Radu Petroșel